Viktkampen vecka 1

Efter en vecka har jag lyckats gå ner 3,7 kg. Det mesta är så klart vätska, vatten som har släppt från kroppen, men ändå. Känns alltid skönt att komma igång och se resultat.

Ett bra verktyg för mig att hålla uppe motivationen har varit mitt poängsystem. Lätt för mig att se kortsiktigt på vad jag måste göra för att kunna nå mitt slutgiltiga mål.

Skärmavbild 2013-05-13 kl. 09.41.59

Här är veckans resultat. Jag har hållit mig till strikt LCHF-kost under veckan, inte använt något sötningsmedel då jag försöker ta bort lite sockerabstinens. Jag har gått längre tid än vad jag hade räknat med vilket ger mig goda extra poäng och som verkligen sporrar mig till att utföra träningen.

Belöning är som sagt viktigt här är min lista på saker jag vill belöna mig med:
800 poäng, nya kläder 1000 kr
900 poäng, nya joggingskor
1000 poäng, nya träningskläder
1100 poäng, nya kläder 2500 kr
1200 poäng, nya skor 2000 kr
1300 poäng, nya kläder 5000 kr

Inser att det som är viktigast är planeringen, så att man får tid till att utföra det som man har tänkt sig. Uppmuntra sig själv när man klarar små delmål är viktigt. Jag kände mig sjukt stolt redan dag 1, ännu mer dag 2 osv.

Jag känner mig piggare och jag känner att jag mår bättre. Det gör att man automatisk sporrar sig själv och det känns riktigt skönt att börja på vecka 2. Vecka 3 kommer jag få äta sötningsmedel och lite frukt, ser verkligen fram mot det. Det är då jag kommer få smaka mina Coca-Cola Zero Vanilla. Skall även se till att det finns sockerfria isglassar i min frys så att om det är riktigt varmt ute så kan jag få unna mig en isglass på altanen.

Veckans träning:
Har räknat med en långsam start med träning så att jag säkerställer att jag kommer orka och hålla motivationen uppe. Första fyra veckorna kommer vara 3 dagars promenad á 30 minuter. Man måste ju börja lära sig krypa först innan man kan gå 🙂

Vill du se lite av den maten jag har ätit under förra veckan? Då kan ni följa #viktkampen på IG.
Chicken_NuggetsFörra veckans höjdare: Chicken Nuggets med Machésallad och tzatziki.

Recept
Dela kycklingfilé i små delar. Vänd dem i uppvispat ägg. Vänd dem sedan i mjölblandning (mandelmjöl, sesamfrön, salt och peppar) och stek på medelvärme med rapsolja. ( Är man riktigt LCHF-junkie så friterar man hellre i kokosfett. Jag hade inte det hemma därav rapsolja).

Tzatziki gör jag enkelt genom att riva gurka och krama ur all vätska. Sedan blandar jag med turkiskyoghurt, ett par klyftor pressad vitlök, salt och peppar.

Inser att tzatziki är perfekt och alltid ha hemma i kylen under sommaren. Perfekt och ha som tillbehör för all typ av grillning. Enkelhet är mitt motto!

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.