Hur mår min diabetes?

Hej igen! Tiden springer iväg och så jag har inte hunnit hålla er uppdaterad, men efter att ha bloggat om kattungar varje dag behövde jag en liten paus innan jag börjar ingen. Kattungarna flyttade hemifrån, en kattunge fick komma tillbaka men flyttar på söndag igen. Tänker att allt om kattungarna kan ni läsa om på deras hemsida, nu tänkte jag uppdatera er om min diabetes och om min hälsa.

Under förra året och i år har jag inte fått någon kallelse för årskontroll av min diabetes. Självklart förstår jag att det är för personalens tid har behövts för covid-19. Problemet är att jag har blivit sämre utan att ha märkt det. Mina värden är inte bra, jag har högt blodsocker och högt blodtryck. Jag gick upp massor i vikt av insulinet så det slutade jag med 2018. Bestämde mig för att äta rätt istället. Tyvärr så har jag fuskat för mycket och mina värden har blivit sämre. Har nu fått ny medicin och ska prova den ett par veckor så får vi se om jag blir bättre.

Tyvärr har jag en del biverkningar, jag får en riktigt svår kramp i magen och sedan diarré utan dess like. Får tillbringa någon timme på toaletten och sedan är jag helt slut. Nu under sommaren kommer jag få testa på olika mediciner och se hur och om det hjälper för att få igång min kropp. Om det nu går.

Jag är rädd för att jag inte själv producerar insulin och kommer tvingas och börja med det igen. Men än har jag inte gett upp hoppet, men som det känns nu så är det lite mörkt. Det är inte kul och känna att man inte mår bra och att man inte orkar göra sitt yttersta. Mitt humör går upp och ner och det tar på psyket, men jag ska verkligen inte klaga, det finns de som har det så mycket värre än mig.

Detta var lite kort om min hälsa. Återkommer när jag har mer kring den. Jag försöker underhålla mig och min sommar med att lära mig massa nya saker. Kommer självklart dela med mig och så kanske ni kan inspirera mig med massa tips?

Hej så länge!

Suzanne

Ett svar på ”Hur mår min diabetes?”

  1. Tomas szirmai skriver:

    Hej Suzanne!
    Det var så länge sen sist och jag kommer ihåg våra stunder tillsammans på Telia. Du kämpade med jobbet och höll det i fokus. Jag beundrade din beslutsamhet men så också att du inte tog riktigt hand om dig själv. Om du skulle vilja och orkar så finns jag här och jag är och som du vet så har jag också lik i min garderob som vi alla människor har. Men min träning och som personlig tränare coach så kanske jag hjälpa dig ta små steg som kan hjälpa dig längre fram. Jag finns här säg bara till kram var rädd om dig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.