Nu börjar jag påska!

Glad-Pask

Nu är det dags och dra ner på tempot och komma in i ledighets mood. Jag har planerat att göra massa saker som man annars inte hinner. Måla, läsa och laga massa god mat är ett par punkter som finns med på min lista.

I år har jag köpt hem massa godis, så nu väntar jag bara på att det skall komma små påskkärringar och påskgubbor som vill ge mig påskbrev mot påskgodis. När jag var liten så älskade jag att få rita påskbrev, jag gjorde alltid egna (precis som nu) och färglade dem. Idag uppskattar jag verkligen de påskbrev som är hemgjorda och där barnen har lagt lite tid och omsorg på sitt målande. (De barnen brukar få extra mycket godis av mig)

Jag och min kusin travade runt i Aggerud i Karlskoga och lämnade ut påskbrev och hade stora hinkar med godis med oss hem. Det var en av de dagarna man fick äta hur mycket godis man ville. Eller rättare sagt tills magen sa ifrån.

Jag gillar även och måla påskägg. Lite svårt när man har två nyfikna katter som vill vara med och leka. Hann precis måla ett och fota innan Choklad hade ner ägget på golvet och det gick sönder. Det gör visserligen inget för ägget skall ner i en matjesilltårta, men ändå.Påskägg

Ikväll blir det till att baka nytt cashewnötsbröd, tänkte ha det i botten på min matjesilltårta. Recept på detta kommer…. Sedan blir det till att titta på tv, precis som man skall göra under påsken. Ikväll börjar serien: The Bible som sägs vara bra. Den kommer gå i fem delar på SVT under hela påsken så varje kväll kommer det finnas något att titta på. Hoppas den även kommer finnas på SVTplay.

Så nu sitter jag här och väntar – hoppas det kommer besök snart! Annars blir det väldigt mycket godis att äta upp under helgen. Jag som inte skall äta godis alls….

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.