cashewnötsbröd

Blev så grym inspirerad av Jillsmat och hennes formbröd. Tyvärr hade jag inte allt hemma så jag bytte ut lite så här är mitt recept.

Ingredienser
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl cashewnötter
1 dl mandelmjöl

1 dl pofiber
1 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

50 g smör (mjukt)
2 ägg
2 dl crème fraiche
1 tsk salt

Gör så här: Ställ in ugnen på 150 grader. Jag mixade linfrön, solrosfrön, sesamfrön, cashewnötter och mandelmjöl i en matberedare.

Sedan blandade jag ner resten av de torra ingredienserna: pofiber, fiberhusk och bakpulver.

Mixa ihop smör, ägg och crème fraiche och salt i matberedaren. Häll i de torra ingredienserna. Mixa ihop allt tills det har blivit en jämn deg. Låt sedan svälla i cirka 10 minuter.

Lägg över degen i en smörad brödform och grädda i ugnen i cirka 30 minuter eller tills brödet fått fin färg.

Passar perfekt som kvällsmacka med ost och te. Detta är ett bröd jag kommer göra igen… snart.