Skendräktig katt

Här har jag gått och trott att min söta Vanilj har bebbar i magen. Men så hon lurade oss! Idag skulle det vara dag 70 och jag var lite oroligt så vi åkte iväg till veterinären och röntgade. Då fick jag veta att det fanns inga foster i hennes mage och att hon var skendräktig.

Men vilken resa det har varit. Vanilj och jag vi gör saker tillsammans som alltid är nya saker för oss båda. Hon är tuff, tålmodig och helt underbar. Jag inser att hon är en katt som jag beundrar. (Jag älskar så klart även min andra katt Choklad minst lika mycket men det får bli ett annat blogginlägg)

Vanilj och jag – vi har gått igenom en hel del på drygt ett år. Först när hon kom till mig var hon rädd och satt och fräste åt Choklad i flera dagar. Hon låg gärna bara i mitt knä och ville gosa. Eftersom det var en raskatt så måste hon ju vara med i en kattklubb om vi skall vara med på utställningar. Sedan så anmälde jag oss för kattutställning och vi var tvungna att bada, tvätta med schampo och balsam. Sedan var det där med fluffandet inför utställningen, det tog också tid att lära sig, men nu kan vi det med.

bild 2bild 4bild 4

Till sist var det ju allt detta med parning, allt man skall tänka på och göra. Vi hade ju sett ut en fin kille vi ville para med och har kontrollerat att han, Strokkur fungerar genetiskt att para med Vanilj. Vi har även kontrollerat blodgrupp och andra blodsjukdomar genom att ta blodprov. Vanilj var sedan i flera dagar hos Strokkur och de fick till det flera gånger. När hon kom hem var hon som en annan katt – mer värdig, mer vuxen och otroligt lugn och harmonisk. Tecknen kom sakta med säkert – hon gick upp lite i vikt – hennes bröstvårtor blev mer rosa och större, hon blev mer tillgiven och hon löpte inte.

Men jag har aldrig riktigt varit säker, jag trodde inte att det skulle vara många kattungar – kanske mer en eller två då hon inte var så stor runt magen. Men skendräktig? Jag tycker visserligen att det är bättre att hon är frisk och utan bebbar än tvärtom så nu är det bara till och få henne och börja löpa igen så vi kan para.

Ps. Tog inte många minuter så började hon. Jag hann inte ens skriva klart detta inlägg innan hon började löpa. Antar hon vill träffa Strokkur igen 😉 D.s

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.