5848907456_e1c829a7b1_o

Är du pollen allergiker? Då vet du att det börjar bli vår. Det är nu du behöver knapra piller och börja förebygga din allergi. Jag har just börjat äta mina tabletter och som vanligt blir jag väldigt dåsig de två första veckorna. För mig är våren en tid som jag är gillar samtidigt som jag inte gillar den. Det är en jobbigt period innan tabletterna börjar värka. Huvudet gör ont, näsan rinner och ögonen kliar. Du snörvlar och nyser vilket inte alls känns någon fräscht. Det är som att känna sig dyng-förkyld under en längre period.

När sedan tabletterna börjar värka så fortsätter det, då börjar oftast något grönt blomma, och du måste reglera din dos av tabletter så du inte blir sämre. En läkare förklarade för mig att allergi är som en bägare och ju när man utsätts för olika saker som man är allergisk mot så fylls bägaren på med vatten. När bägaren blir så full så det rinner över är då man får sin allergiska chock och det är då man måste akut medicinera.

Jag fick också lära mig att det som jag trodde var matallergi var korsallergi. Eftersom jag är allergisk mot björkpollen så har jag svårt för nötter, äpplen, päron osv. Jag kan alltså inte äta spagetti med köttfärssås och ketchup under vissa perioder under våren. Detta för att detta skulle få min bägare att rinna över då jag utsätts för mer saker som jag är allergisk mot under vår och sommar.

Jag är även allergisk under sommaren och början av hösten så jag brukar leva på mediciner mellan februari – september. Under denna period beroende på hur i fas jag är med medicineringen kan jag även få astma. Det gör att jag får det tungt att börja motionera om jag inte som sagt är i fas med medicineringen. Vissa år går det riktigt bra. Men ibland så kommer våren så fort och medicinen tar lite tid innan den börjar verka och då kan det bli ett par veckor som bli kämpiga.

Om du har vänner i din närhet som lider av pollen allergi så kan de intyga att våren är på väg även om man inte kan se det än. Detta är om något ett vårtecken!