Respekt

Skärmavbild 2013-01-29 kl. 09.56.52

Respekt, ett ord som jag verkligen värdesätter högt. Mer konkret så innebär detta att man värdesätter en persons egenskaper, man kan även känna respekt för abstrakta ting som en nation eller religion.
Men det handlar om så mycket mer, det handlar om hur vi beter oss mot varandra. Att vi visar vördnad och framför allt tillåter oss att tänka på någon annan än oss själva. Jag vill ge respekt till andra, jag tycker det är inte bara en fin gest utan det är en del av min livsstil. Jag tror att det man ger är också något man får tillbaka. Glädjen jag känner över att kunna göra något för någon annan är oerhörd och det är en känsla som ger mig energi och kraft även de dagar när det är tungt.

Jag är lyckligt lottad som har det väldigt bra. Jag har många små energikällor som hjälper mig. Men jag tänker på de som inte har det. De som hela tiden känner sig att någon trampar på dem. Att ingen respekterar dem? Vad kan då jag göra för att hjälpa? Jag gillar tanken med att skicka vidare – att om jag gör något för någon, så gör den något för någon osv. Så om jag kan börja med mig själv ( det är ju alltid enklast för det är ju bara mig själv jag kan styra och kontrollera) så kanske jag kan göra något gott?

Jag vill visa min respekt för:

Starka människor som vågar säga ifrån. Som vågar göra något för andra oavsett om det är människor eller djur. Jag vill även visa respekt för samhällen/företag som oavkortat jobbar med förbättringar och där människan är i fokus.

Personer: Steve Jobs, Astrid Lindgren och Marie Ehrling.
Bloggare: Sofia Mirjamsdotter, Ted Valentin, Jonas Lejon och Nikke Lindqvist
Övrigt: Alla djur i världen. Tack för att ni står ut med oss människor.

Det finns så många fler människor att respektera, skulle jag skriva ner er alla så skulle bara det i sig vara ett heltidsjobb. Jag önskar att ni känner er respekterade, iallafall från mig!

 

5 svar på ”Respekt”

  1. Jonas Lejon skriver:

    Tack, jag känner mig hedrad Suzanne! 🙂 Kram!

  2. Oj. Det var inget dåligt sällskap. Tack Suzanne!!

  3. @Jonas tack själv, du är värd det! 🙂

  4. @Ted Tack själv. Du är en bra förebild 😉

  5. […] att kunna hävda sig än att värna om andra? Nu är vi tillbaka till det jag pratade om igår, respekt. Jag tycker det är respektlöst att  bara häva ur sig elaka saker om personer som man inte ens […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.