Hyllning till alla underbara tjejer på nätet!

Min dag började med att jag läste ett twitter från @karincfriberg

Självklart blev jag nyfiken på hur hon menade och gick vidare till hennes blogg. Jag funderade och jag känner precis så som jag skrev som kommentar:

Jag håller med dig. Jag är trött på att man måste kvotera in tjejer. Vi tjejer är väl bra nog?
Vi är precis lika bra som gamla gubbar. Lite annorlunda men visst är vi det.
Jag språkar mer för att rätt person på rätt plats. Är du rätt person, oavsett ålder eller kön, skall du få uppgiften.
I ett samhälle där man skall effektivisera allt så är vår mångfald av kunskap oerhört värdefull och viktigt. Bra företagsledare har förstått detta och arbetar redan utifrån det, medan andra stoppar huvudet i sanden och tror att allting som en gång har fungerat, kommer alltid att fungera. Utan utveckling av vårt tankesätt, så stannar vår företagskultur till, vad har vi då att konkurrera med i resten av världen? Vad har vi då att komma med när våra stora företag tvingas flytta sina verksamheter? Bara en liten tanke mitt i allt… ;)

Jag vill med detta påpeka att jag är för oss tjejer. Jag tycker precis som jag kommenterade att vi är bra precis som vi är. Vi skall inte behövas kvoteras in bara för att vi är tjejer. Det skall inte behövas daltas med oss. Vi är vuxna personer som är dessutom extremt intelligenta. Vi har otroligt bra egenskaper som kompletterar våra manliga kollegor, så ge oss chansen för att vi är vi, inte för att vi är tjejer.

Efter detta hade jag en otroligt inspirerande fika med @mymlan som är för mig en trovärdig och underbar bloggare som säger vad hon tycker och vad hon känner. Vi pratade bland annat om oss tjejer hur dåliga vi kan vara på att lyfta fram varandara. Att vi ibland är alldeles för rädda för konkurrens. Att vi inte vågar riktigt stå på oss. Detta har jag funderat vidare på så detta inlägg kommer vara en hyllning till många otroligt duktiga tjejer som lever på nätet. Detta inlägg är tillägnat till er för att ni är ni. Ni vågar skriva om vad ni känner och vad ni tycker framför allt ni skriver från ert hjärta. Jag vill länka till er för att ni är grymma!

Då börjar vi då. @mymlan har jag ju redan nämnt men hon är värd att nämna igen. För mig är du är en stark kvinna. Du är en beundransvärd person som är klok som jag läser för att du är du. Du vågar dig ut på vad andra skulle kalla hal is genom att säga vad du tycker. Tack för det.

Ulrika Good, jag känner dig inte. Jag följer dig dock. Jag läser din blogg och iaktar vad du skriver. Många gånger tycker jag du skriver mycket som är riktigt bra därför vill jag få med dig här i denna kvinnoskara. Tack för att du finns på nätet och skriver.

Bokhora, tack tjejer ni är visserligen fem enskilda individer, men tack för att ni har en underbar blogg som man kan följa! Speciellt tack vill jag rikta till @sessan för att du är en underbar guru på wordpress. För att du i även i din privata blogg är underbar! När jag ändå tackar henne får jag ju inte glömma Johanna Ögren som är inte bara en bokhora utan även en Liten Gumma. Tack för allt du skriver så underbart och för att du är intresserad av nästan samma saker som mig. Du är en tuff norrländska som kan ta för dig. Det gillar jag. Vi får ju inte glömma Karin, tokroliga Karin som är den andra Lilla Gumman. Hon är en otroligt allsidig person. Man älskar och skratta åt henne när hon står på scen, samtidigt är hon prylgalen och älskar nyteknik precis som mig. Du är en för mig en inspiration i att våga göra det man vill göra. Go, girl, du rockar fett!

Judith Wolst är för mig en internet-vetare. Hon är grym på att hitta roliga nya saker på nätet. Jag läser självklart hennes blogg och inspireras av att prova. Vet inte vart hon hittar allt men hon är otroligt duktig på att fånga upp nyheter. Så tack snälla Judith för det 🙂

Sofia Talvik, tack för att du visar vägen på hur man på ett troligt kreativt sätt kan hitta nya vägar på hur man kan marknadsföra sig själv och sin musik. Du är en otrolig inspirationskälla och du är värd massa uppmärksamhet. Till detta måste jag erkänna att jag gillar verkligen din musik. Du skriver och sjunger av hjärtat och det är viktigt. Stå på dig och fortsätt så! Jag tror på dig!

Nästa person är Ebba von Sydow. Säga vad man vill men jag gillar dig! Du är rak och ärlig. Du är för mig en cool tjej. Du har jobbat dig fram till den position du har idag och jag tycker du är bra. Stor eloge till dig! Inte alltid enkelt och vara ung tjej och slå sig fram men jag tycker du har gjort det bra.

En bloggare som jag har följt nitiskt är faktiskt Hanna Graaf. Jag följde henne under hennes graviditet på Mama. Jag gjorde det av en slump till en början, men fastnade. Jag vet nog ingen bloggare som är mer hänsynsfull mot sina läsare. Hon bjuder så mycket på sig själv så man nästan rodnar. Tack snälla du för att du visar vägen för hur man skall kommunicera på nätet. Du är en inspiration.

Lotta Lundgren har en underbar blogg om man älskar mat. Hon skriver  en historia kring varje maträtt. Underbart. Inspirerande om något. Speciellt om man är som mig som älskar god mat. Så Tack Lotta för alla underbara recept på Om jag vore din hemmafru.

Charlotta Flinkenberg är en driftig chefredaktör för tidningen Chic och som har vågat tänka lite outside the box. Jag gillar att hon visar upp sig uppsminkad som totalt osminkad. Hon visar sig själv och man får inte någon hysterisk glamorös känsla över henne utan mer personlig, med en otrolig kunskap om mode och shopping. Jag gillar inte bara hennes blogg får jag erkänna, jag är även en glad tidningsprenumerant! Så tack Charlotta för att du gör en så bra tidning!

Carolin Dahlman är en tjej som jag träffade när jag studerade i Uppsala. Hon har skrivit en bok Hitta Kärlek och driver flera olika sajter om hur man hittar den rätta. Detta gör hon idag ifrån Australien. Hon är flitig användare av bloggar, Youtube, facebook och på twitter. Stor eloge att våga göra något själv. Jag tycker du är jätteduktig. Jag hoppas du Carolin själv har hittat din kärlek 😉

NU kommer några inspiratörer. Ja, jag vill kalla dem för så. Detta är tjejer som är entreprenörer. De vågar prova något som de brinner för. Sånt gillar jag. Så tack tjejer för att ni är ni, Heidi Harman, Andie Nordgren, Paula Marttila, Annika Lidne samt Annika Manns. Dessa tjejer plus ett femtiotal till var med på Geek Girl Meetup som är ett av de roligaste jag har varit med om iallafall i år. Tack för att ni förde samman så många bra tjejer! Mer sånt!!

Från Geek Girls så bildades något som heter WP-Girls som @tesas och @skathi fixade. Underbart tjejer tack ni för att ni fixade en underbar utbildning och tack alla ni tjejer som deltog! Vi träffas ju lite titt som tätt på #Wpfika och jag ser fram mot att få en uppföljning i höst.

Bloggy finns massa bra tjejer som har egna bloggar. Ni är grymma! Jag kommer räkna upp en del av er … bli inte ledsen om ditt namn inte är med för du är grym ändå.. jag har bara inte fått chansen att hinna läsa just din blogg. Men tack för att ni finns på Bloggy, ibland känns det som ni alla sitter i mitt vardagsrum och tjattrar 🙂

Alla Pocketbloggtjejerna. Tack för att ni är så underbara och jobba med. Tack!!!

Jag har säkert inte fått med en tiondel av alla underbara tjejer lägg gärna till er i kommentarsfältet så åker ni in i min Google reader. För ni är underbara. Tack för att ni finns och för att ni berikar internet med era tankar!

17 svar på ”Hyllning till alla underbara tjejer på nätet!”

 1. Bra, skrivet -Jag håller helt fullt med. Det är roligt att se så många tjejer på nätet och jag inser efter dina fina tips att jag har många bloggar att läsa ikapp. Tack.

 2. Härligt och inspirerande inlägg! Tack! 🙂

 3. Åh, precis så känner jag också angående inkvotering! Bra skrivet. Och vilken fin sammanställning av alla dessa damer, har nu massor att kolla upp & inspireras av 🙂 Tack för det!

 4. Och du är underbar! Precis som du säger – vi kanske är rädda för konkurrens och därför lyfter vi inte fram varandra. Det får vara slut med det. Fram för utveckling!

 5. TACK tjejer!
  @Karin ja det bara är o läsa på. Skicka gärna tips på andra som är bra att läsa.
  @Kimmi Tack själv söta du 😉
  @Skathi Tack själv… har du nått o dela?
  @It-mamman Vi får hålla ihop! 😉 tack *rodnar lite*

 6. Nu har jag lagt till alla bloggar i min GoogleReader du tipsat om i inlägget ovan. Ska bli spännande att följa. Men din rss-länk funkar inte :S

 7. @Karin håller på och felsöker.. vad det kan vara återkommer när jag är klar 😉

 8. @Karin nu funkar det 😉

 9. Vilken fantastiskt inspirerande bloggpost Suzanne!!! & stort tack för omnämnandet. / Judith

 10. @Judith tack själv. Du är så värd det! 😉 kram

 11. Världen är en bättre plats där vi tjejer stöttar oss själva och varann, så vi kan va dom starka och kärleksfulla människor vi är. Häftigt att se vad mycket vilja det finns! Självklart är ditt blogginlägg superbt! 😀

 12. @Karin Tack, ja vi tjejer är underbara. Vi är bara dåliga på att tala om det för varandra och för oss själva. Mer sånt 🙂

 13. Men oh, detta hade jag missat. TACK!

 14. Tack själv, du är ju stor inspirationskälla till detta inlägg 😉

 15. […] Suzanne har skrivit om det här inlägget på: http://www.suzannes.se/2009/07/for-oss-tjejer/. Massor av bra bloggtips hittar du där, skrivna av grymma […]

 16. […] visa vad vi går för. Ibland är det små saker och handlingar som gör skillnaden. Jag skrev ett inlägg om hyllning till andra tjejer på nätet. Mer sånt. Vi tjejer kan gott hylla varandra. Om vi lär oss det först så får vi en mycket […]

 17. […] andra kvinnor. Jag vet så många bra kvinnor som gör så mycket bra. Jag skrev ett inlägg om en hyllning till alla underbara kvinnor. Om alla kvinnor gjorde det minst en gång i sitt liv skulle flera kvinnor få ett stärkt […]

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.