En dag På Spåret…

Torsdagen började redan kl tre på morgonen. Då vaknade jag och började jobba lite. Packade klart även för min resa till Göteborg. Kände mig rätt ensam när jag begav mig ut på vägen halv sju på morgonen. Inte alls många bilar. Då är det skönt att ha laddat iPhonen med massa sommarprat som man annars har alldeles för lite tid att lyssna på. Hittade ett program som gick för ett par år sedan med Ingvar Oldsberg som jag bara gillade nått enormt. Jag kan starkt rekommendera att ni lyssnar på den.

Kan även rekommendera Finlands Utrikesminister Alexander Stubb som är otroligt rolig och charmig med sin mumin-svenska. När man lyssnar på honom så är det nästan som man kanske skulle kunna tänka sig bli lite finlandssvensk, bara lite.

Här kommer ett roligt utdrag ur Ingvars Sommarprat:

Osannolika samband i livet enligt Ingvar Oldsberg ( Sommar P1 20070816)
( 35 minuter in på programmet)

Abraham Lincoln blev invald i kongressen 1846
John F Kennedy blev invald i kongresssen 1946
Abraham Lincoln valdes till president 1860
John F Kennedy valdes till president 1960
Namnen lincoln och kennedy innehåller båda sju bokstäver
Bägges fruar förlorade sina barn när de bodde i Vita huset
Båda presidenterna sköts på en fredag
Båda sköts i huvudet
Lincolns sekreterare hette Kennedy
Kennedys sekreterare hette Lincoln
Båda presidenterna blev skjutna av en sydstatare
Båda blev efterträdda av en sydstatare
Bådas efterträdare hette Johnson
Andrew Johnson som efterträdde Lincoln föddes 1808
Lyndon B. Johnson som efterträdde Kennedy föddes 1908
John Wilkes Booth som sköt Lincoln föddes 1839
Lee Harvey Oswald  som sköt Kennedy föddes 1939
Båda mördarna är kända för alla deras tre namn
Bådas namn innehåller totalt 15 bokstäver
Lincoln sköts på en teater som kallades Kennedy
Kennedy sköts i bil av märket Lincoln
John Wilkes Booth sprang från en teater och arresterades på ett lager
Lee Harvey Oswald sprang från ett lager och arresterades på en teater
Båda mördarna mördades före rättegången
och nu till slutklämmen:
En vecka innan Lincoln sköts var han i Monroe Maryland
En vecka innan Kennedy sköts var han i Marilyn Monroe

För att avrunda allt med Ingvar kan jag berätta att kvällen avslutades på Etc på Vasaplatsen… gissa vem som var min bordsgranne? Snacka om osannolika samband.

Scampi och gnocci

Efter middagen åkte jag hem till min vän Niklas och sov lite middag. Vaknade precis innan 20.30 så jag kunde förbereda mig inför något nytt spännande. Jag skulle delta på min första Skypekonferens ever. Vi är ju elva stycken som jobbar med pocketblogg.se och nu var det dags och prata oss samman. Hur kul som helst var det och enkelt. Jag är jättestolt över denna underbara lilla blogg som har växt sig och blivit rätt stor. Men större skall vi bli. Vi har numera en egen facebookgrupp, en egen twitter..så man kan följa oss överallt. Efter över två timmars inspirerande möte somnade jag mer än gott.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.