Är jag väldigt annorlunda?

Ibland känner jag mig rätt ensam som prylgalen tjej. Vet att det finns fler tackvare Lilla Gumman så jag helt ensam är jag ju inte. Men av mina vänner så är jag extrem. Ingen kollar på prylar som jag. Ingen pratar om att de är kära i sina prylar som jag. Konstigt? Ja, det kanske det är men det spelar ingen roll för det är ju jag. Jag är ju sån här. Tokig i prylar alltså. Killar brukar ju vara med prylgalna än tjejer men till och med mina killkompisar ligger oftast i lä när det gäller dessa tokerier för tekniska prylar. Jag har flera killkompisar som är så långt ifrån mig som man kan tänka sig. Nu skall jag berätta om två av dem. Jag tycker om dem för att de är precis som de är. Det är charmigt men som sagt så långt ifrån mig som man kan tänka sig. För att inte hänga ut dem helt och för att få behålla dem som vänner kallar jag dem för vän ett och vän två.

Min första vän har jag känt i sjutton år. Han tycker om och värdesätter sådana saker i livet som jag inte alls är vidare intresserad av. Framför allt växter. Han reser mycket och är en vad man skulle kalla för backpacker. Han tar lite dagen som den kommer och är rätt nöjd med sitt liv precis som det är. När jag för ett par år sedan skulle hälsa på honom så berättade han att han hade en dator. Sweet, tänkte jag då finns det internet. Då kan jag jobba lite när han arbetar på dagarna. Han sa till och med att han hade en bärbar dator. När jag kom dit var det detta jag fick se.

Bärbar? ” Ja, jag brukar ta den på cykeln!” Jag skakade på huvudet. ” Hur menar du nu?”  Min vän tittar på min helt oförstående. ”Ja, jag brukar ta den på cykeln, åker till jobbet laddar ner mailen åker hem, läser dem. Åker tillbaka för att skicka dem. ” Mina ögon ploppar nästan ut. Var detta sant? Skojade han? Jag insåg att detta inte var fallet. Jag försökte förklara för honom att man kan ju använda mobilen som modem och koppla den till datorn. Nu var det hans tur att få sina ögon att stirra stort på mig. Han tyckte jag var tokig. ”Varför frågade han?” Allt behöver inte gå så fort. Jag kan dock stolt säga att i mellandagarna förra året så köpte min vän nummer ett en ny laptop med mobilt bredband nu var han redo för att börja med att ha tillgång till internet. Men använder han det??

Min andra vän nummer två han är lite speciell. Han är en av de bästa jag vet när det handlar om försäljning och när man pratar om kundrelationer. Men han har en akilleshäl. Han kan nästan ingenting om teknik. Nej, jag skall säga som det egentligen är, han tycker teknik är tråkigt och ointressant. När han flyttade från Skåne till Stockholm och skulle ha sitt bredband inkopplat så ringde han och tjatade på mig om hur han skulle göra. Han ville ha det trådlöst mellan sin dator och mellan sitt ADSL modem. Jag gav honom en trådlöst router i flyttpresent. Jag fick höra i flera veckor att den var hur kass som helst. Att den inte funkade. Jag reste upp från Göteborg till Stockholm och åkte hem till honom för att hjälpa honom att installera. Jag letade efter routern. ”Vart är den?” frågade jag. Min vän öppnade garderoben och tog fram ett inplastat paket. Jag tittade på den. ”Men denna är ju inte ens uppackad!! säger jag”.  ”Nej, den funkar inte,” säger min otekniska vän två. Ja, så kan man ju se det. Jag törs nästan inte berätta att denna person har jobbat på ett väldigt teknikrelaterat jobb där nyteknik har varit viktig. Han har haft tur som haft mig som är gladeligen har testat och rapporterat till honom. Nu har han ett nytt jobb, men även detta med teknik. Inte så roligt då jag tycker inte att GPSer är nått vidare kul, även om det är teknik. Jag har tjatat på honom i snart ett år om att jag tycker han har bara tråkiga saker numera. Inget kul alls. Han berättade för mig att de kommer få in nya saker i sortimentet. Nått som hette Netbooks. Han trodde det var en dator men han var inte säker. Jag suckade. ”Säger du det nu? ” ”Ja, var det så viktigt”, frågade han? Klart det var.. det är ju roliga prylar. När jag pressade honom på lite mer information så berättade han att de även skulle komma med surfplattor och mobiltelefoner. YES! I´m in heaven! Kan det blir bättre? Tur nog att han har en vän som mig som bara älskar teknikprylar och vilken tur för mig att han är en av de vänner som jag tycker väldigt mycket om fast de inte delar mitt teknikintresse 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.