Palicka – Dagens handbollshjälte!

  Sydkorea – Sverige 24-31

Dagens Handbollshjälte!

Visade verkligen med sitt spel idag mot Sydkorea att han är en grym målvakt.  Han tog räddning efter räddning, jag kan inget annat än att njuta av att se hans strålande spel. Han är så snabb … man hinner inte ens blinka så har han redan räddat. Grymt spelat! Jag skulle aldrig frivilligt ställa mig i ett handbollsmål inte nu iallafall. Jag stod lite i mål när jag spelade i ungdomsserien, men de skotten var innan blev riktigt hårda och innan jag hade skaffat linser. Jag var inte någon duktig målvakt så det varade inte så länge, utan sedan blev jag förpassad till högerkanten och som mittsexa i anfall.

Men tillbaka till Andreas Palicka, en kille som jag har fått äran att följa när han spelade i RIK som domare. Han har utvecklats något enormt. Han var redan som A-pojksspelare talangfull, med ett enormt temperament och skicklighet. Jag har faktiskt skickat ut honom på två minuter så jag har dömt honom ett par gånger. Tror inte att han tyckte jag dömde något vidare bra, iallafall inte den matchen 🙂 Men det är inte enkelt och döma handboll, allt går så fort och man har så lite tid på sig att fatta beslut så ibland kan man ju göra fel. Det man som domare kan göra är naturligtvis lära sig att bli bättre hela tiden och se till att lära sig spelet så att man kan döma så bra som möjligt. Kul är iallafall att han nu spelar i ett av världens bästa klubblag i Kiel.

Så lycka till säger jag! Jag är stolt över dig! Härmed utnämner jag dig som Dagens handbollshjälte!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.