Doder/Sjöstrand – Dagens handbollshjältar

Dalibor Doder  Sverige – Spanien 34-30

Drömseger mot OS trean Spanien är ett gott tecken på att vi faktiskt har ett riktigt bra landslag. Efter många tunga år känns det verkligen som allt börjar hamna på plats. Nu finns det otroligt talangfulla handbollsspelare som trots sin ringa ålder har upplevt hårda motgångar och som nu börjar blomma ut och ta sitt fulla ansvar. Det är med glädje och stolthet som jag sitter och tittar slaviskt på dagens match. Spanien, ett land där man inte bara dansar tango utan även är en av världens bästa Handbolls nationer, är dagens motståndare och vi vet att vi måste vinna för att ha en chans i slutspelet.

Killarna är inte så valpiga längre utan de har så mycket rutin i sig så de orkar hålla nere eventuell nervositet och spelar helt på rutin. Till en början tyckte jag att spelet var lite stelt från båda hållen, men då tempot var så högt, så fick man hänga med i en spännande måljakt. Jag kan inte välja vem som är dagens hjälte, för jag anser att det är två personer som har utmärkt sig lite mer än de andra. Handboll är ju en lagsport så alla vinster och alla förluster är delar man. Men som sagt strålande jobb av den unga målvakten Johan Sjöstrand som verkligen tar plats och som gör sig så stor så spanjorerna inte kan få in bollarna över huvudtaget. Den andra personen som  jag vill utmärka är Dalibor Doder som oftast jämförs som den nya Vranjes. De enda likheterna är att de är korta och snabba, annars är det två helt olika spelare. Vranjes har oftast en lågtyngdpunkt i sitt spel, medan Doder är en trollkarl som provar olika stilar och olika saker. När han spelar som bäst ( vilket jag tyckte han gjorde idag) så känns det som om ingenting kan stoppa honom. Han känns som en vinnare!

Så tack killar för idag! Ser fram mot morgondagens match!

Johan Sjöstrand

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.