Vad är IoT?

IoT eller Internet of things som det betyder är ett samlingsbegrepp för uppkopplade prylar och maskiner. 2020 beräknas ca 50 miljarder apparater vara uppkopplade i världen.

Vad betyder det för oss i vardagen? 
Jag tror redan om ett par år att vi kommer se mer av uppkopplade vardagsprylar i våra hem. Tänk att kunna ha uppkopplade kylskåp, frysar, tvättmaskiner, diskmaskiner och framför allt kanske vi får en kombination av ugn och kylskåp. Tänk att kunna ställa in maten på morgonen och låta den stå ändå tills det börjar bli dags och förbereda middagen.

Kan vi med hjälp av uppkopplade prylar få en enklare vardag när vi kan planera och förbereda när vi vill? Ja, jag tror det. Jag tror att det kommer bli en otrolig skillnad när alla våra viktiga hemprylar kan bli smartare. Jag tror att det är inte bara våra hushållsmaskiner och vitvaror kommer bli uppkopplade utan det är så mycket mer saker som kommer bli smartare.

Vilka IoT-saker önskar ni er framtiden?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.