Vad betyder högtider för dig?

Jag är ingen högtidsfirare och för mig betyder egentligen högtider inget speciellt. För mig är det att umgås med familj och ta det lugnt. Nu har jag ju inte någon stor familj utan oftast är det jag, pappa och katterna men ändå. Jag förstår tanken kring högtider att man samlar sin stora familj och firar tillsammans. Men det är ju allt annat, allt kommersiellt som gör att jag funderar om vi firar alla företag istället för att fira innebörden i högtiderna?

Jag är heller inte troende och många av de högtider vi firar är ju byggda på kristna högtider så som påsk, pingst osv. Jag gillar och fira, det är kul så visst kan vi fira saker tillsammans. Men är tradition så viktigt? Speciellt när vi ser att samhället förändras? Eller är det så att just för att allt ändras runtomkring oss så är traditionerna mer än någonsin viktiga?

Hur firar ni era högtider och vad är viktigt för er?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.