Idag får vi alldeles för mycket reklam. Vi blir överösta med reklam i brevlådan, som e-post, via sms, tv, radio eller via sociala medier. Precis överallt ser vi reklam. Alla vill visa att just deras budskap är det viktigaste.

Jag slänger all pappersreklam. Jag har till och med en skylt på min brevlåda “Nej tack till reklam”. Ändå är den alltid full med reklam. Både adresserad och icke adresserad reklam. Allt går direkt till återvinningen.

Tittar jag på all reklam som kommer digitalt så tittar jag knappt åt den heller om jag självmant inte har anmält mitt intresse. Anledning – det är alldeles för mycket reklam som är orelevant. Tiden räcker inte till.

Jag önskar att kunna själv få fylla i mer information så att företagen kan skicka mer relevant reklam till mig. Sådant som jag verkligen är intresserad av. Det hade gjort både mig som kund nöjd samt enklare för företagen att få sälja något till mig. Jag har som sagt inte något emot reklam, jag är bara emot att få så mycket som jag inte är alls intresserad av.

Glömde att nämna alla telefonförsäljare som ringer hela tiden. De är jag inte alls intresserad av alls. Jag har själv jobbat med telefonförsäljning men på den tiden fick vi lära oss att respektera kundernas tid och då var vi artiga nog och fråga om de hade tid en stund. Sådant finns inte längre. Nu tjatar de hål i huvudet på en och retar gallfeber på mig. Så det är inte bara en gång som jag har tvingats slänga på luren…. jag vet att det inte är trevligt, men vad ska man göra när de inte tar ett nej för ett nej?

Vad tycker ni om reklam?