Choupette har fått en stand-in

Choupette är Karl Lagerfeldts lilasköldpaddstabby birma som tjänar mer än 20 miljoner svenska kronor per år. Hon är känd via sociala medier och har 49 tusen följare på twitter och 79 tusen följare på instagram.

Inom sociala medier finns det en tydlig codex för hur man delar och använder sig av andras material. Man länkar eller på något annat sätt ger cred för vems bild man ”lånar”.

Jessica Olsbo har kontot Vitatassar.nu  och äger en avkomma från mig SE*Pinkalicious Maräng (lilatabby birma) som helt plötsligt dyker upp på Choupettes konto. Ingenting står om att det är en annan katt än Choupette. Följarna kommenterar och tycker att ”Choupette” ser jättesöt ut. Om man tjänar så mycket pengar och har en PR eller mediabyrå som sköter ens sociala medier borde man ha koll på hur man gör eller? Visst är det smickrande och kul för Maräng men ska inte rätt vara rätt?

Nu inväntar jag på att de skall be om ursäkt till Jessica och ge henne och Maräng cred för bilden. Mer än så kan man ju inte begära eller hur? Bäst av allt tycker jag att det vore om Choupettes husse gjort en designad klänning till Maräng, det tycker jag hon är värd.

Maräng ställer också upp som fotomodell om så önskas, kontakt förmedlas kostnadsfritt! 😉

Mirror, mirror on the wall who is the fairest of them all? 💋

Ett foto publicerat av Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary)

Två veckor tidigare publicerade Jessica Maräng på Vitatassar.nu

Uppdatering 2016-02-19 Choupette Lagerfeldt har blockat vitatassar.nu på Instagram, varför? Var allt detta medvetet gjort så att inte Jessica skulle märka något? Jessica har själv skrivit om det på Vitatassar.nu

Uppdatering 2016-02-19 kl. 16.27 Nu har de tagit bort bilden från kontot @Choupettesdiary det var tydligen enklare än att be om ursäkt. Skall bli intressant och se hur detta kommer hanteras. Hoppas media inte ger sig utan kräver svar på varför man gör så här. Ser minst fem katter på kontot som inte är Choupette, som har helt andra teckningar….

Självklart har vi skärmdumpat!

Tack alla ni som har stöttat och skrivit kommentarer! Kampen är inte över! 😀

IMG_7372

Uppdatering 2016-02-20 kl. 20.00 Nu finns historien hos Expressen

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.