Tänk om….

Tänk om
– Alla människor såg lika ut
– Alla människor tänkte likadant
– Alla människor levde lika länge
– Alla människor var precis likadana

Vilken tråkig värld vi skulle leva i. Ingenting skulle vara som det är idag. Vår värld skulle aldrig utvecklas. För det är våra olikheter som skapar förutsättningar till förändringar. Det är våra olikheter som gör att vi som människor är unika individer. Men med detta måste vi även vårda våra olikheter. Använda oss av varandra för att tillsammans skapa bättre förutsättningar för oss alla.

Idag känns det som våra politiker oavsett parti eller färg inte är förankrade i vår värld. Att de som sitter som företagsledare inte förstår sina medarbetare. Att allt sker i faslig fart och att de som får ta konsekvenserna till slut och inte orkar med utan blir utbrända.

Kan det vara så att när vi tvingas till att göra allting så snabbt så hinner vi aldrig med att tänka och reflektera? Att vi som människor nu har nått vår gräns för vad vi klarar av? Att nu är det stopp?

Det man kan fråga sig är: – Måste allting verkligen gå så fort?

En stillsam reflektion, en helt vanlig fredagskväll.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.