Tack för alla gratulationer

Ännu ett år har passerat och jag hade en väldigt trevlig födelsedag igår. Så tack alla ni som grattat mig. Har ju skrivit om mina födelsedagar i flera år och den information jag har sparat kring detta varje år. För mig handlar det om att kunna läsa av trender och i hur vi människor ändrar våra beteenden.

Jag har samlat data sedan min födelsedag 2010 trenden är tydlig. Samtal och sms har minskat och Instagram har blivit en ny spelare för i år. Whatsapp fick bli en bubblare då vi på jobbet använder den som ett kommunikationsverktyg.

Annars så är Facebook överlägsen i att distribuera gratulationer. Har säkert med enkelheten och att man får påminnelser om när ens vänner fyller år.

Har veckodagarna och att det är midsommarhelg någon betydelse i detta? Ja, det tror jag. Förra året var ett stort år för mig då jag fyllde 40 år. Men jag hade inte så hög frekvens på gratulationer, hade mer 2011 och fler i år. 2011 fyllde jag på en onsdag innan midsommar. 2013 fyllde jag på midsommardagen. Så ja, det spelar roll.

2012 fyllde jag på en fredag. Det är ingen hit, då blev det mindre gratulationer. Är det så att man nyttjar Facebook mindre på fredagar? Antagligen eftersom det skiljde sig så mycket. Midsommarfirandet har tagit överhand 😉

Nu skall jag njuta av lite frukost. Ha en bra dag allesammans och än en gång tack för gårdagens uppvaktning!

Screenshot 2014-06-23 07.37.19Läs om mina tidigare födelsedagar: 2010, 2011 samt  2013.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.