Min nya luftvärmepump!

När du skaffar hus upptäcker du nya saker hela tiden. I mitt hus har det varit så varmt på övervåningen. Ibland är det upp till 30 grader och du smälter nästan bort. Nu äntligen har jag fått en luftvärmepump (av världens snällaste pappa i födelsedagspresent).

Jag köpte den via Vattenfall så jag får med energywatch så jag får koll på var all min el går till samt fjärrstyrning av luftvärmepumpen och installation.

Märket är en LG Libero 9 och som sagt i kampanjen ingick det en hel del. Eftersom jag har Vattenfall som elleverantör så kändes detta som ett prisvärt alternativ.

För att kunna fjärrstyra luftvärmepumpen måste en IR-sändare sättas upp. Sedan kan du styra luftvärmepumpen via sms eller via en app till din smartphone. (iOS, Android eller Windowsphone). Det appen gör är egentligen att skriva ner de olika sms-kommandon för dig som du sedan skickar. Tänk på att skaffa dig ett mobilabonnemang med gratis sms då detta inte går via internet utan via sms.

bild (3)bild 2

Fick tips från installatören att köra max hastighet men inte för kallt i max en timme. Låt sedan luften blandas. Det är mer ekonomiskt än att ha lite kalluft på hela tiden. Du kan även ställa in så att den själv känner av när den skall starta. Exempelvis när det är varmare än 24 grader skall det gå ner till 21 grader och när det är under 15 grader skall det gå upp till 18 grader.

Nu skall jag njuta av att ha kallt hemma. Det har jag inte haft sedan jag flyttade in 2012.

 

4 svar på ”Min nya luftvärmepump!”

  1. Hej Valter, hur menar du med annons?

  2. Jo jag menar att texten känns som tagen ur en annons. Är den det? Eller har du hittat på den själv (utom tekniska data förstås)

  3. Ja, jag har skrivit detta själv och det är inte någon annons.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.