Svar från Depend

Precis nu fick jag svar från Depend. (Läs mitt tidigare inlägg om Depends Gellack) Vet inte om det hade och göra med att jag skrev på deras FB-sida eller inte men oavsett så fick jag ett svar som ena sidan känns ok och andra sidan inte. Tack alla ni som har gillat och delat. Det bidrog nog en del till att jag faktiskt fick ett svar.

Det som känns ok är att de hanterar min reklamation bra. Jag kommer få ersättning för de produkterna som jag inte kan använda längre. Det som inte kändes riktigt bra är att all information kommer nu när man reklamerar inte innan köpet av produkten. Nu vet jag att vi vet mer idag om biverkningar kring produkten än tidigare men ändå. Någon varning borde ha skett tidigare.

Jag kommer nu svara Depend och ge dem den information  som de behöver, men problemet kvarstår. Det finns en produkt ute på marknaden som är farlig. Kontaktallergi är inte och leka med. Det är fler är 3% av användarna som har fått problem med kontaktallergi. Jag anser att produkten skall säljstoppas, göras om sedan testas innan den släpps till försäljning igen. Då anser jag att Depend har tagit ansvar. Att ha en produkt ute som många inte tål är inte ansvarsfullt. Det är bara korkat. Att sedan komma i efterhand och ge information hjälper inte den som redan har fått problem.

Hej Suzanne,
Angående ditt mail om Depend gellack

Vill bara bekräftat att vi har mottagit ditt mail och att vi tycker det är tråkigt det som har hänt dig. Det som du troligtvis har råkat ut för är någon av form av överkänslighets/allergisk reaktion vilket vi beklagar. Tyvärr kan det ibland finnas någon som reagerar på något av de ingående ämnena i en produkt.

Lite om gellackens kemi och hur den fungerar.

Byggstenarna i gellacken är så kallade akrylatmonomerer. Mono betyder en och dessa molekyler är små och mycket reaktiva. Under LED-ljus bildar monomererna stora icke-reaktiva molekyler som kallas polymerer (poly=många).

De ohärdade akrylatmonomererna kan vara sensibiliserande vid hudkontakt och kan orsaka både allergi och irritation.

Med hudkontakt menar jag att det räcker att det kommer lite kladd på nagelbandet, andra hudområde runt eller under nageln.

Detta kan ibland kan det vara svårt uppmärksamma eftersom bas och topplacket är helt transparent och lätt flyter ut vid själva appliceringen.

Det är därför viktigt att hudkontakt inte sker, och med anledning av detta står det i instruktionerna i varje steg att om man får gellack på huden ska man ta bort den omgående.

Produkten är märkt med texten ”Undvik kontakt med huden, då allergirisk kan föreligga”.

Dessa symptom kan visa sig genom att man får blåsor på fingrarna efter en tag på områden som även inte har varit i kontakt med produkten.

I vissa fall speciella fall  kan man  reagera på ångorna om man är mycket känslig och redan utvecklat en allergi mot något av de ingående ämnena.

Det kan även finnas vissa personer som kan reagera på UV ljuset från LED lampan =fotoallergi, men endast en hudspecialist kan klargöra detta.

Det som man första hand ska göra om man får denna typ av besvär är att snarast kontakta en läkare om besvären inte går över.

Givetvis så tycker vi det är tråkigt när något sådant händer och vi vill gärna försöka hjälpa våra kunder i mesta möjlig mån.

Du ska inte använda dig av produkten mera eftersom du kommer få samma symptom nästa gång du kommer att använda produkten. Vi kan stå för kostnaden för dina eventuella läkarbesök och relaterade mediciner mot uppvisande av kvitto. Vi kan också ersätta dig för dina produkter som du har köpt och inte ska använda mera.  Vi behöver då också dina produkterna som du har använt för kvalitetskontroll/analys.

Jag behöver veta vilka produkter som du har kvar och ej kan använda längre samt ett kontonummer som jag kan sätta in dina pengar på.

Jag behöver också en adress som jag kan skicka en returlåda för dina produkter.

Hälsningar;
Depend Cosmetic AB

 

Upppdatering: 20140618 kl 9.14

Har fått mail från Depend om ersättning för mina produkter. Känns bra och det uppskattas. Dock tycker jag att produkten skall säljstoppas och att en utredning skall till då jag tror många fler kommer bli drabbade. Jag har inget emot Depend, alla kan göra fel, viktigt är att man lär av sina misstag.

7 svar på ”Svar från Depend”

 1. […] Fick svar från Depend den 17 juni kl 07.47 […]

 2. Produkten är märkt med texten ”Undvik kontakt med huden, då allergirisk kan föreligga”.
  Jo, sådan text finns på nästan alla kemiska produkter nuförtiden. Det medför att folk avtrubbas, eftersom ju de flesta produkter INTE ger besvär, utom vid långvarig eller för några få överkänsliga personer.
  Frågan är hur vanlig reaktionen är. På mediciners bipacksedlar anges t ex ">10% har rapporterat sveda".
  Kunde man ju önska sig även på denna typ av produkt. Men det kostar förstås… och det måste kunden betala, även de som inte är allergiska …

 3. Det är faktiskt så – att om leverantörer inte finns på Facebook så börjar folk undvika att köpa deras produkter. De vill ha en kanal att uttrycka sin erfarenhet offentligt, och Facebook är en sådan, förutsatt att inlägg inte sorteras bort för mycket.

 4. Bra att du har skrivit om detta!

 5. Tack Kattis! 🙂

 6. Therese skriver:

  Måste man fått en allergisk reaktion för att få reklamera? Jag tänker ju inte använda mina produkter mer även om jag klarat mig från sår och allt. Det borde ju gå att reklamera eftersom produkten är förbjuden nu.. 🙂

 7. Hej Therese! Jag vet faktiskt inte men prata med dem. En reklamation handlar ju om att man är missnöjd med produkten. Lycka till! /Suzanne

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.