Läkemedelsverket stoppar Depends gellack

Läkemedelsverket har idag stoppat Depends gellack. Jag har tidigare skrivit om mina problem med naglar och nagelband samt om Depends reklamtationshantering. Blev intervjuad av Aftonbladet-tv kring denna nyhet och om vad jag tycker om beslutet och jag är glad över att produkten stoppas. Jag vill inte att någon annan skall få samma problem. Jag har ändå kommit undan lindrigt mot andra som har haft så mycket värre. Oavsett så tycker jag att Depend nu får göra om – gör rätt.

Jag hoppas nu på en ny produkt som inte ger dessa problem. Det som är lurigast med allt detta är att det har tagit så lång tid innan jag fick problem. Hade jag redan första gången känt av någonting så hade det varit skillnad. Nu var det inte så och jag gick med tron att allt skulle funka som vanligt.

För er som inte är uppdaterade så har jag fått mina pengar tillbaka från Depend och mina produkter är på väg tillbaka till dem. Slutet gott, allting gott!

 

 

6 svar på ”Läkemedelsverket stoppar Depends gellack”

 1. Vi har oxå köpt ett set med lampa och nagellack. Vet du om man kan lämna tillbaka det? Eller skicka det till företaget?

 2. Jag tycker ni skall kontakta info@depend.se, tror de köper tillbaka produkterna. Jag fick iallafall hjälp och med tanke på allt nu så borde de inte krångla. De vill ju inte få fler missnöjda kunder.

 3. Henni Gevdi skriver:

  Tyvärr är det så att även de som inte får besvär dras med i förbudet. I mitt fall har det enbart varit positivt och mina naglar har aldrig varit så fina och starka. På grund av arbete med kemikalier har mina naglar tidigare skiktat sig och brutits av innanför nagelbandet. Nu har jag vackra långa naglar. Som jag ser det är det inte alla som tål alla läkemedel heller. Några klarar av penicillin andra får svåra allergiska reaktioner och så är det nog med allt. Man kan inte förbjuda penicillin bara för att några inte tål det.

 4. Såg din intervju på Aftonbladets hemsida, bra sagt där! Håller absolut med dig angående att produkterna ska testas mer innan de släpps. Jag har också använt depend gellack och har varit nöjd men vill absolut inte riskera någon allergi. Nagellack är ju så fint, men nu tänker jag bara använda 3 free och över för att slippa de värsta kemikalierna.

  För min del gick det bra att reklammera, gick direkt till Kicks, skrev också här:
  http://sadnesstheory.wordpress.com/2014/07/27/reklamation-av-dependgellack/

 5. […] även intervju av utredaren på Läkemedelsverket. Om du scrollar ner så ser du att de intervjuar Suzanne Fors, som fick allergi after att ha använt det i över ett […]

 6. Tack Kattis! Låter klokt, skall se om 3 free är något även för mig. //Suzanne

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.