fika

Sitter hemma med feber och tycker lite synd om mig själv för kroppen hänger inte riktigt med. Allt går så långsamt… allt från tankar till att få någonting gjort. Vet inte om katterna känner på sig att något inte är som det borde för de är runt omkring mig hela tiden, som om de vill skydda mig. Vanilj har legat i mitt knä och vi har pratat en hel del fram och tillbaka.

Samtidigt har jag försökt jobba, men som sagt det går inte lika fort när huvudet inte är med.  Eftersom jag arbetar mest hemma så glömmer man bort att ta en fikastund, så jag tänkte passa på och ta det nu. En lång sådan. Fika alltså.

När någon frågar var jag kommer ifrån säger jag alltid Göteborg, måste vara för att det är där jag har bott längst av allt. I Göteborg fikar man, och då menar jag fikar. I Stockholm är det inte riktigt likadant. Där är det mer mikro-fikor. Man sitter inte i flera timmar och pratar om allt och ingenting på samma sätt. Jag har några göteborgare som jag umgås med i Stockholm och en fika med dem är precis som i Götet. Vi avsätter alltid flera timmar när vi väl umgås och det är verkligen helt underbart.

Så nu har jag en långfika med mig själv, och en kopp kaffe. Eftersom jag inte äter socker så är kanelbullar och kakor ett minne blott.  Men det gör inte så mycket. Finns så många värre saker i livet. Det här med att vara vuxen är rätt jobbigt ibland, det är så många val man måste göra. Ibland önskar jag att jag hade njutit mer av att vara tonåring. Men som vanligt är det alltid lätt och vara efterklok.

Idag har jag pratat om mitt målande med två potentiella kunder. En frågade hur så klart efter utbildning och en frågade hur länge jag har målat. Jag har ju gjort sedan jag var riktigt liten, ritat alltså. Jag var ett livligt barn men så fort jag fick papper och pennor så kunde jag sitta i timmar och bara rita och rita. När jag blev äldre så var det likadant med böcker. Jag slukade dem och drömde mig bort och för mig blev det ett sätt att koppla av.

När jag var tonåring extrajobbade jag som reklamtecknare åt min mammas företag och ritade figurer, likaså till andra reklambyråer i Karlskoga. Jag gjorde även pizzaskyltar till ett par pizzerior i Karlskoga och tyckte det var grymt roligt att få betalt för att göra något som jag tyckte var så oerhört kul. Men jag har som sagt aldrig utbildat mig inom det. Jag är ju utbildad klassisk arkeolog.

Men nu, när jag har hittat hur jag kan rita på min iPad är det som min kreativitet har ökat med flera hundra procent. Jag triggas av att rita figurer och sedan sätta ihop dem som mönster. Igår ville jag inte gå och lägga mig utan ritade tills ögonlocken var så tunga så jag var tvungen och gå och lägga mig.

Den känslan är helt underbar! Att få göra något som man verkligen älskar och göra! Nu gäller det bara och få min dröm uppfylld, att kunna få jobba med detta på heltid.

Nu är min fikapaus slut och jag måste fortsätta och jobba. Men tack för att jag fick en “pratstund” över en kopp kaffe!