Femhundringar

När jag har varit ledare och haft utvecklingssamtal har jag ibland lekt leken – Om du skulle bli miljonär och ha obegränsat med pengar, vad skulle du göra då? Leken går ut på att hitta den röda tråden och få insikt i om vad man vill med livet.

Det går ut på att först så får man obegränsat med pengar – vad skall man göra då. Sedan så får man begränsat med pengar exempelvis 10 miljoner, vad skulle man göra då. Sedan fortsätter man så tills man inte får några pengar alls. Kan man fortfarande förändra något, är det något som man kan och vill göra oavsett pengar?

Läste idag om han som vann 237 miljoner på Lotto. Grattis får man säga till han som vann så klart! Själv funderade jag på…. vad skulle jag göra om det var jag som skulle bli miljonär:

1) Inte säga till någon
2) Betala av mitt huslån
3) Träffa min bank och se över kloka investeringar
4) Se över vilken hjälporganisationer jag skulle stötta

Sedan så skulle jag nog leva som jag gör nu. Tror inte så mycket skulle förändras. Jag skulle ha råd och resa, byta bil, renovera huset osv. Men jag tror inte att jag skulle vilja göra allt samtidigt ändå. Allt har sin tid. Det kanske är just det som jag har kommit fram till efter att ha lekt samma lek ett antal gånger. Att livet är vad jag gör det till oavsett om jag har pengar eller inte. Självklart gör pengar att det blir lite enklare men det är fortfarande jag som bestämmer hur jag skall leva mitt liv och vad jag vill få ut av det. Det kan ingen ta ifrån mig.

Vad skulle du göra om du vann så mycket pengar?