Igår lyckades jag gnugga mig i ögonen när jag skulle ta ut mina linser. Antagligen var det en liten ögonfrans som kom med i allt gnuggande så jag fick mig ett litet hål på hornhinnan. Jag har haft det förut både större och mindre. I detta fall så gäller det att inte pilla i ögat, se till att hålla sig från ljus (då ögat blir ljuskänsligt) och bara vila det.

Numera lyssnar jag på tv. Inte ser på den för det gör ont i ögat. Jag försöker att inte sitta vid datorn så mycket. Allt för att inte anstränga ögat. Nu känner jag mig mycket bättre idag så jag tror att detta kommer bli riktigt bra om några dagar. Det är bara och vänta tills det har läkt. Inga linser på ett bra tag utan det får bli glasögon. Men det är ju inte hela världen.

Man brukar säga att när ett av ens sinnen är dämpat så förstärks ett annat. I detta fall så har ingen hänt, men jag har observerat hur jag värdesätter min känsel och min hörsel när jag inte ser lika bra. Nu skall jag lämna datorn för ett par timmar. Nu lägger jag mig i mitt mörker och vilar.