Varför är man aldrig nöjd med det man har?

511037_green_grass
Ibland undrar jag över varför vi aldrig är riktigt nöjda med det vi har? Varför tror vi att gräset är grönare på andra sidan? Jag inser att med åren lär man sig att uppskatta det man har och att faktiskt njuta lite. Det trodde jag väl aldrig när jag var tonåring. Då längtade jag efter att bli vuxen, att få bestämma allt själv. Att det kommer massa krav och ansvar när man blir vuxen var inget som jag såg som något problem. Snarare att jag längtade efter att få ta eget ansvar. Jag såg redan då problem som utmaningar och min strävan efter att klara så mycket som möjligt själv började i tidig ålder.

För mig handlade det inte om att ha kontroll, för mig handlade om att jag ville lära mig och kunna så mycket som möjligt. Sådan är jag även idag, även om jag har mer tålamod och mer förståelse för att jag kanske inte kan allt. Jag har också insett att livet skall vara roligt och leva och att det är bara jag som kan bestämma hur mitt liv skall vara, ingen annan.

Så jag är nöjd, tillfreds med det jag har och det jag upplever. Jag vet att det finns alltid mer av allt i världen, men jag har valt det som jag själv vill göra och vad jag har i mitt liv. Tänk om jag visste det jag vet nu när jag var yngre. Livet hade kanske inte varit så roligt då. Det är även vägen hit som har varit rolig. Allt man har fått uppleva, allt som man har gjort genom åren.

Jag är tacksam för att jag har fått prova på så mycket olika saker i mitt liv. Att steka hamburgare för 25 kr/tim var inte jättekul, men känslan av att ha egna pengar när man är 14 år, det är stort, det är frihet. Jag tycker det är synd att det inte finns några enklare jobb för dagens ungdomar, att de inte får samma chans som min generation att jobba i tidig ålder. Jag tror det är viktigt att inte bara sitta i en skolbänk utan även få arbeta fysiskt och få tjäna sina egna pengar.

Att arbeta har lärt mig mycket. Det har gett mig kunskaper som jag använder mig av varje dag. Det har lärt mig att överleva, även i tider med nudlar som enda maträtten.

Så idag väljer jag att vara nöjd. Nöjd med mitt liv. Punkt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.