SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Nu är vi halvvägs med #Blogg100. Jag tycker fortfarande det är en utmaning att skriva ett inlägg varje dag. Jag ser själv att vissa inlägg är mer intressanta än andra, men nu gör jag ju detta för min skull och vägen fram till mitt mål är varken enkel eller rak. Syftet med #Blogg100 är att skriva mer och att genom att man skriver mer så blir även texterna bättre. Med andra ord – övning ger färdighet.

Lite som Jonathan Mann, killen som gör en låt om dagen och lägger ut den på Youtube. Alla hans låtar är inte bra, men han menar att man måste göra massor av låtar för att kunna få fram en hit.
Han är känd för sin låt om iPhone 4 och om de antenn problemen som telefonen hade i början. Steve Jobs tog upp detta klipp som inledning i en uppföljnings keynote 2010.

Lite så tänker jag med. Ju mer jag skriver, desto bättre blir jag. En annan sak som är svår är vad man skall skriva. Tankarna virvlar runt dagarna i enda, men vad skall man säga och vad skall man inte säga. Vad vill man eller kan man utelämna om sig själv, när går man över gränsen från att vara personlig till riktigt privat? Nu är detta min privata blogg så jag bestämmer själv vart gränsen går. Men det betyder inte att jag tycker det känns svårt.

För det är så, att när man väl trycker på publiceringsknappen, då börjar ansvaret. Då måste man skall stå för det man har skrivit och det är kanske inte alla gånger är så lätt. Men ack så viktigt att förstå. När det väl finns ute på internet så finns det där. Det spelar ingen roll om du försöker radera ditt inlägg, alltid lagras det någonstans. Bättre och tänka till innan om det är värt att publicera och förstå konsekvenserna innan än efter.

Ha en skön helg allesammans!