Trött

Doc-2013-02-18 20-32-page-19

Nu är jag trött på snön, trött på att vara halvförkyld och trött på mörkret. Nu får det blir vår! Det kändes lite hopplöst när det började snöa igen, känns som man aldrig blir av med vintern. Men snart så. Tur nog blir det ljusare tidigare och vi får ljusare dagar. Det är en bra början.

Och det var med tanke på detta som jag pratade med min pappa idag och önskade att vi bodde i ett varmare land. Vi skojade och pratade om Spanien. Men samtidigt så började jag fundera. Om man nu inte gillar kyla och vinter, då kanske man heller inte skall bo där det är kallt. Då kanske man skall flytta istället för att bara klaga.

Jag älskar sol och värme och skulle gärna vilja bo så att jag har tillgång till internet och badvatten så är jag nöjd. Jag skall göra detta till ett projekt, där jag kollar av hur det skulle vara och flytta 6 månader om året. Vad krävs och hur skulle det fungera praktiskt? Tänker inte göra allt nu, trivs bra i mitt lilla hus, men om jag inte undersöker så vet jag heller inte vad som krävs av mig både i kunskap, pengar och tid.

Någon som har bott utomlands en längre tid? Någon som kan dela med sig lite av sina erfarenheter? Hör gärna av er.

2 svar på ”Trött”

  1. Linus skriver:

    Då får du flytta ännu längre. Eller bygga ett eget hus i Spanien. Vi må ha det kallt men det är varmt inomhus i det här landet. Har aldrig frusit så mycket samtidigt som jag aldrig lagt så mycket pengar på uppvärmning som när jag bodde på Cypern… Så tyvärr… Men du slipper snön.

  2. @Linus, tack för informationen. Sådant är ju bra och tänka på så klart. Jag vill gärna inte frysa, men framför allt så vill jag inte ha snö 😉 Var det krångligt annars och flytta utomlands? Förutom språk och sådant?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.