Fullt upp?

Hjärnan kokar – just nu är det alldeles för mycket på en gång. Känner du igen dig? Ibland känns det som allt händer samtidigt och reptilhjärnan kickar igång och man kan endast göra en sak i taget. Det är då jag märker att jag har inte den simultankapaciteten som jag trodde. Framför allt inte för att jag är tjej. När jag är stressad så är ett tydligt tecken att jag endast klarar av att göra en ska i taget. Annars blir ingenting riktigt gjort.

Det där med multitasking är det verkligen bra? Tja, varför skulle det inte vara det? Frågan är dock om man genom multitaskning lär sig mer eller mindre och vad räknar man med kunskap, den som är specifik eller den som är generell? Vad är mer eller mindre värt? Det är nog olika.

Ibland kan jag tycka att multitasking stressar och det känns som jag inte kommer fram till mitt mål. Jag väljer då att prioteritera en del saker framför andra och oftast väljer jag att göra det som är tråkigast först. Det känns roligare och mer motiverande att göra det som är roligast sist. Då får man hela tiden uppmuntring och det känns roligare att utföra.

Men det är inte många timmar kvar innan jag kan ta det lite lugnt. I helgen skall jag bara vara med mina katter och förhoppningsvis kommer kattungarna då. Det är avkoppling, det är energi-givande om något.

Så var ni än är – Sov gott! – Jag måste jobba klart ett par timmar till.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.