Våga drömma!

Jag tror att man mår bättre om man vågar drömma. Jag drömmer oftast massor på natten när jag sover men jag även då och då dagdrömma mig bort till en helt annan värld. När jag var liten kallades det fantasi, nu när jag är vuxen så blir det mer tankar och funderingar som man tar med sig in i drömmen och låter allt bara hända.

Låter det flummigt? Ja, det är det också, men helt underbart om man vill rensa huvudet och bara få njuta lite av livet och stunden. Jag brukar ofta drömma mig bort i både tid och rum. Föreställa mig att jag levde i en helt annan tid. I en helt annan del av världen och med helt andra förutsättningar. Jag tror att detta har med min kreativa sida, att jag försöker skapa något som inte finns, skapa en förändring.

Jag läste en helt under bar text idag om att vara katt:

”Så sätt dig ned i t ex en skön fåtölj, slappna av och öva följande tanke:

JAG ÄR EN KATT. Jag sitter skönt här och behöver inte flytta mig. Jag känner den mjuka fåtöljen mot ryggen och lutar mig trygg mot den. Jag är varm och belåten och min själ spinner. Jag bara finns här. Det finns ingen anledning att rusa upp och stressa omkring, jag får sitta här precis så länge jag vill och mår bra av det. Min kropp mår bra, den känns mjuk och lugn och stilla. Jag blundar och kan ändå vara trygg. Jag bara är, jag bara finns. Andas djupt och lugnt, från öronspetsarna ned till svanstippen och ända ut i tassarna. Jag känner att jag har öron, svans och tassar. Jag känner att jag har en mjuk päls. Även om bara jag ser det, så är jag katt nu. Det är inte bråttom någonstans, för i detta nu är jag fullkomlig. Jag är katten, den vackra katten, den mjuka katten, katten som alltid landar på tassarna. Jag är katten som ser, katten som spinner, katten som älskar. Jag är katt. Jag är.

Sitt kvar en stund längre än du skulle ha gjort om du tänkt människotankar. Försök hålla nu-känslan i dig resten av dagen. Se saker NU, gör saker NU. Känn att du är NU. Och le som en katt! Res dig, mjukt och sakta som en katt, och fånga dagen!”

Jag kunde inte låta bli, var ju tvungen och testa. Eftersom jag lever med två katter så var det för mig intressant och få ta del av deras värld. Det som slog mig när jag hade gjort detta är att hur bra det fick mig och må. Katter måste må väldigt bra! De bara är.

Jag tror att vi alla skulle må bra av att drömma lite, så våga drömma!

2 svar på ”Våga drömma!”

  1. Mjau så glad jag blir att du tyckte om min text och vad fint du ramat in den med dina tankar! Jag känner mig hedrad! NosPuss Wikki

  2. @Wikki Tack själv för den underbara texten 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.