Har mobiltelefonen gjort att vi har mindre respekt för tid?

iphone-5

Jag älskar verkligen mobiltelefoner och all den utveckling som har skett de senaste åren, men jag funderar på om just mobiltelefonen har bidragit till att vi respekterar tid mindre nu än vad vi gjorde  innan de fanns? Jag är såpass gammal så jag när jag växte upp så var tid viktigt. Planerade man ett träff med någon så bestämde man plats och tid. Du såg till att komma i tid, du ville ju inte att någon skulle stå och vänta på dig i onödan.

Idag är det annorlunda. Man säger vi att vi hörs, vi bestämmer ungefärliga dagar, tider och platser, vi klarar inte riktigt av att planera på samma sätt. Är det bättre eller sämre? En del tycker nog att det är bättre, men jag vill påstå att så är inte alltid fallet. Ibland kan det bli stressande att aldrig få planera på riktigt. Att alltid vara den som får preliminär boka saker kan leda till massa dubbelbokningar och där man tillslut känner att man får prioritera personer och där skuldkänslorna bara ökar. Att leva i en värld med massa kanske kan vara ytterligare en stressfaktor.

Jag vill behålla den nya teknik som mobiltelefonerna innebär, men jag vill faktiskt att vi försöker respektera tid och varandra. I ett samhälle där fritiden blir mindre så blir det desto viktigare att göra rätt saker på den tid som finns över.

Jag kan inte bestämma över andra, men jag kan bestämma över mig själv. Så framöver komma jag prioritera och planera mina möten så att mina vänner och bekanta kan känna sig trygga med att jag värdesätter dem och vår tid tillsammans. Det är respekt för mig.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.