Var sak har sin tid

bild_29

Jag älskar mitt hus! Varför har jag inte slagit mig till ro innan i ett hus? Jag tror det har med att var sak har sin tid. Jag var nog helt enkelt inte redo innan. Vad är det då som gör att jag känner en sådan ro och glädje i mitt hus?  Lugnet, tystnande eller att mina egna tankar får utrymme, att jag får enorm inspiration och energi? Men resan hit har inte varit enkel, det har varit en resa som inte bara gällt huset utan den har så klart även handlat om mig.

Förra året bytte jag mitt boende från en lägenhet i Skärmarbrink till ett litet radhus i Tyresö. Ett tips är att skaffa en bra mäklare som inte bara hjälper dig med din försäljning utan även är ett stöd för dig när du skall köpa nytt. Jag hittade en bra mäklare i Martin på Bjurfors. Han svarade tålmodigt på alla mina frågor. Jag lärde mig att det skiljer massor när man köper lägenhet och när man köper hus. Lägenhet kan gå fort och det är inte så mycket man kollar upp mer än bostadsrättsföreningen. När det gäller hus så är det viktigt att få ta del av ett besiktningsprotokoll, då får man veta hur huset egentligen mår. Om mäklaren inte vill ge ut, eller säljaren inte vill göra en besiktning så kanske man skall fundera lite innan om det inte är värt att göra det ändå. Trots allt är det ju en stor investering man skall göra så det är bra om man får ta del av all information innan köpet.

Jag kollade på flera hus och alltid var det något som inte var rätt, antigen var priset för högt eller så var det för mycket på huset att göra. Jag hade bestämt mig för att jag ville bo i Nackaområdet utanför Stockholm. Jag hade åkt runt lite och tittat på olika områden och kände att det var rätt. Jag hittade även ett hus men det priset gick upp och det blev alldeles för mycket pengar. ( En annan sak jag lärde mig var att vissa hus var det hur många som helst som ville ha, en del ville ingen ha. Ändå var det inget fel på de husen. Jättekonstigt.)

Mitt i allt letande hittade jag ett hus. Storleksmässigt var det helt perfekt, 78 kvm som räcker gott och väl för mig och två små katter. Läget, tja det var ju det, det låg inte i Nacka, det låg i Tyresö. Jag åkte dit och när jag klev innanför dörren så kände jag, det är här jag skall bo och så blev det. Allt gick så fort, köpet var klart i slutet av april och flytten var planerad redan i juni. Men innan jag skulle flytta in så ville jag passa på och renovera och med hjälp av min snälla pappa så lyckades vi få till nästan allt inomhus.

Jag tog hjälp av Fremag gällande det stora projektet med vardagsrummet och köket.

Följande fixade Fremag:

 • Riva köksväggen
 • Ta ut hela gamla köket
 • Riva gamla tapeter
 • Måla taket och väggarna
 • Lägga in nytt golv
 • Sätta upp det nya köket
 • Ta bort gamla trappräcket på ovanvåningen och sätta in glasräcke
 • Lägga matta i Arbetsrummet
 • Lägga in klinkers i hallen
 • Byta ytterdörr

Bilder före:

Bilder efter:

Följande gjorde vi själva:

 • Tapetsering i Arbetsrum
 • Tapetering i Hall
 • Nya lister i Arbetsrum, Hall, Vardagsrum, Kök, Sovrummet och gästrummet.
 • Målade alla innerdörrar
 • Målade sovrum
 • Målade gästrum
 • Målade trappräcke
 • Målade trapp
 • Målade tak i arbetsrum, hall, sovrum och gästrum.

Efteråt har vi gjort om lilla toaletten på övervåningen, där målade vi, tapetserade vi och satte in ny matta. Allt är tills vidare men blev lite mysigare än det var innan.

Bor man i ett hus, inser man att man aldrig blir klar. Jag har massor av små projekt som jag funderar och planerar för. Viktigt är att man hittar sin plats i livet och att man hittar harmoni med sig själv. Det har jag gjort. I mitt lilla hus.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.