Så funkar SL Reskassa

slkort

SL har tagit bort sin remsa och börjar med sin nya reskassan istället. Det tycker jag är bra. De har en bit kvar innan allt blir perfekt, men som sagt jag tycker ändå att SL har tagit ett bra beslut i att införa något nytt. För mig som inte reser så ofta in till stan och som i vanliga fall hade köpt en remsa funkar det så att man får fylla på pengar i en automat eller laddningställe. Du kan själv välja hur mycket pengar du vill ladda med och du använder ditt kort ( SL-acesskort) för att aktivera dina resor. Perfekt och ha ett kort tycker jag. Ibland kommer jag ju åka mer och kan då ladda på ett månadskort. När det inte gäller längre kan jag fortsätta och använda mig av mina pengar som finns i reskassan. Väldigt praktiskt.

Du kan även ange hur många kuponger som är din standardresa vilket gör det enkelt för dig när du skall resa, du bara blippar ditt kort och behöver inte göra något mer. Du får också se saldo på ditt konto när du aktiverar en biljett så du vet hur mycket pengar du har kvar. Samma regler gäller som tidigare dvs biljetten som är köpt med reskassan gäller 75 minuter för resor i en eller två zoner, 120 minuter för resor i tre zoner eller mer.

Det jag saknar är följande:

  • Ladda på kortet via internet
  • Hålla koll på saldo via internet
  • Aktivera månadsbetalningar
  • App för smartphones så att jag göra samma sak även där

Under 2013 kommer SL lansera så att man kan betala in pengar via internet till sin reskassa. Hoppas att de menar att det är i början av 2013 och inte i slutet.

 

2 svar på ”Så funkar SL Reskassa”

  1. Nu finns allt du önskar, app för smartphones har funnits något år redan..

  2. Jeanette Nord skriver:

    Bara för Android @Mats Eriksson
    http://ressaldo.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.