Klart jag betalar TV-avgift!

pasparet_collage-1

Jag älskar SVT och public service. Vi har det otroligt bra i Sverige när det gäller utveckling av tv-tjänster. Jag har betalat TV-licens ända sedan jag flyttade hemifrån när jag var 18 år. Jag blir bara så trött när jag hör diskussionerna som går nu kring att SVT kommer ta ut avgift även för de som har datorer och surfplattor. Självklart, säger jag! I och med detta kommer de även göra så att allt finns tillgängligt via internet. Hur bra är inte detta? Att vi skall betala är för mig en självklarhet, varför skulle det vara gratis? Ingenting är gratis, ingen vill jobba gratis, så varför skall vi inte betala?

Det som gör mig förvånad och lite sur är hur många som struntar i och betala. Som sedan har mage och klaga för att avgift tas ut. Självklart tycker jag att om man inte nyttjar tjänster som tv, radio och nu via internet så skall man inte betala, men jag vet många som gör men ändå tycker att det är onödigt. Dumt, tycker jag. För om alla skulle betala så kanske vi andra inte behövde betala så mycket. Feber gjorde en undersökning på deras sajt om hur många som betalade idag och hur många som inte betalade. Visst det kan vara många som bor hemma som har fyllt i, men ändå.

Ska?rmavbild 2013-01-25 kl. 18.58.44

Om vi kan nu vara överens om det så kan jag förstå den diskussion som är ifall det skall betalas via skatt eller som nu med en avgift. Det enda jag är rädd för är att om det blir via skatt, att fel personer kommer styra över de pengar som skall gå till Public Service eller inte. Att ha det som vi har nu gör ju att de själva har koll på de pengar som kommer in. Men som sagt jag har inte riktigt tagit ställning till vad som är det bästa sättet, det enda jag vet är att vi måste betala och då menar jag att vi måste göra det tillsammans.

Läs mer om införande av TV-avgift för datorer och surfplattor:
SvD
Aftonbladet
SVT

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.