Vill du ha svenska i en HTC ChaCha?

Jag älskar verkligen mobiltelefoner, tror inte att det har undgått någon i min närhet. Köpte en HTC ChaCha via Pixmania/eXpansys och allt gick bra fram tills jag fick telefonen. Från det jag beställde till det att jag fick den gick det väldigt fort. Tog inte mer än ett par dagar. Klart nöjd med själva leveransen, men nu till det som tog flera dagar att lösa, nämligen att få svenska in i den.

Eftersom det är en android så skall man kunna ha vilket språk som helst. Dock har HTC valt att regionslåsa telefonerna så att de endast har de språk där de skall säljas. Känns verkligen som man är tillbaka på 90-talet. Idag finns ju kunderna via internet och kan bo nästan varsomhelst. Detta har som sagt inte HTC tagit hänsyn till utan de tyckte att jag skulle vända mig till min återförsäljare. HTC menade att det går inte göra något åt det utan att jag måste häva köpet med återförsäljaren. Jag stod på mig och påpekade att det kan inte vara svårt att bara få in rätt mjukvara i den, jag är inte alls missnöjd med själva telefonen. Jag kontaktade då Pixmania som i sin tur har valt en underleverantör som heter eXpansys. Ingen av dem kunde meddela hur jag skulle göra. Själv surfade jag runt och fick inte några positiva besked. Kontaktade då en mobilverkstad ifon.se som ville försöka och se om de inte kunde lösa det åt mig. De var trevliga och meddelade att jag inte behövde betala om de inte lyckades. Dock tog detta en vecka utan att de lyckades.

Jag började bli mer och mer irriterad, mest på mig själv då jag tyckte att informationen på Pixmaninas samt eXpansys sida talar om att den finns tillgänglig för svenska. Efter ett antal timmars surfande hittar jag en länk:  Där berättar de om hur man kan göra.

Jag har testat och det funkar verkligen hur bra som helst. Kan ju inte annat än dela med mig till er andra som kanske hamnar i samma situation.

För er som har köpt en olåst HTC CHaCha men har fått en regionsinställd telefon till en annan än svenska så kan man lösa det på detta sätt:

1. Gå in på android market via  telefonen. Du behöver ett Google konto för att kunna logga in, skaffa ett på Google.
2. Sök efter applikationen MoreLocale2, ladda ner, välj svenska (Applikationen är helt gratis)
3. För att skriva å eller ä, håll ner a. När du skall skriva ö, håll ner o. Inte svårare än så.
Svensk bruksansvisning kan laddas ner på http://dl4.htc.com/web_materials/QSG/HTC_ChaCha/110516_HTC_ChaCha_QSG_SVE.pdf
Klart!

7 svar på ”Vill du ha svenska i en HTC ChaCha?”

 1. Hejsan

  Tackar för tipset !!!! Nu har jag svensk meny 🙂
  Men fick ett annat problem…. på första sidan
  såg man uppdateringen på facebook i en ruta.
  Nu står det bara ” inga uppdateringar ”
  Vet du hur man fixar det ?

  Mvh Micke

 2. @Micke menar du widgeten på första sidan? Då är det väl bara inställningar antar jag? Utveckla annars hur du menar så skall jag kolla. Hälsningar
  Suzanne

 3. Hej

  Du ser på telefonen som du har längst upp i mitten ….
  den svarta rutan. Den är vit och det står ” ingen uppdatering”
  Hur får man igång den ? När jag uppdaterade telefonen försvann
  funktionen.

  Mvh Micke

 4. @Micke Jag har inte den funktionen alls aktiverad. Tyvärr vet jag inte riktigt hur den skall se ut som du menar. Kan du ta en skärmdump? Lättare att förstå då

 5. Hej

  Kan vi vara på din Länklista ?

 6. Tusen tack för tipset! funar stålande. Äntligen är telefonen komplett. Mer än nöjd!

 7. @Lule Va kul! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.