Igår hittade jag via Facebook en ny sajt, Kickstarter en plats för dig som har en bra idé men inga pengar. Detta är en sajt där du låter andra få vara medfinansiärer på ditt projekt. När du ser att du har fått ihop så mycket pengar som behövs så kan du börja producera. Man kan som medfinansiär välja på att bara donera pengar eller “köpa” dina produkter. I detta fall hittade jag en grym pensel för min iPad. Får alltså betala nu och får leverans i januari 2012 när de är klara med produktionen.

 

Man kan på sajten även se hur mycket pengar som de behöver för att komma igång och sedan hur mycket pengar som är insamlat. I detta fall så är projektet klart över budget och kommer på börjas om 17 dagar. Älskar verkligen hela idén om att man kan tillsammans kan hjälpa fram bra nya idéer och produkter. Kan klart rekommendera att ni tar er en tur in på denna sajt. Kanske är det något som passar er?