London, baby!

För alla er som sett Vänner kommer väl ihåg avsnittet då hela gänget utan Phoebe befinner sig i London och hur positivt inställd Joey är till allt och Chandler går och surar. Det jag vill komma till är att när man är i London så har man lite av båda känslorna inom sig. Man är uppspelt som Joey över allt som finns här. Pulsen och allt nytt som man kan titta på, likväl allt negativt som massa hemlösa, att det är smutsigt och ibland känns lite väl krångligt.

När man är hemifrån kommer alltid en känsla över en hur bra vi egentligen har det i Sverige. Vi klagar på saker som vi tar alldeles för mycket för givet. Jag är inte något undantag, jag är precis som alla andra. Vi klagar massor på dålig mobiluppkoppling i Sverige. Men om man tittar på hur det är utomlands så är vi bortskämda, väldigt bortskämda. Här i London är det ursel uppkoppling om man går ner i tunnelbanan. Den är mer eller mindre helt död.

Nu har vi haft tur vi har varit på ett konferenscenter som har haft väldigt bra wifi-uppkoppling vilket hjälper så klart till och underlätta det hela då man använder sin smartphone nästan hela tiden och då mest till allt som har med internet och göra. Vi bor även på ett hotell med bra wifi vilket har gjort att mitt engelska kontantkort har klarat sig bra.

En annan sak som jag har funderat på är när man är i Stockholm och går på T-centralen mellan grön och blå linje så tycker man det är en långsträcka. Kan meddela att detta är inget mot hur det är i London. Här får man alltid gå minst lika långt om inte längre i trånga små passager samt utan rulltrappa. Med andra ord så är inte tunnelbanonrna bästa sättet att transportera sig om man är handikappad, men ofta går de iallafall.

Eftersom det inte är någon uppkoppling i tunnelbanan så nyttjas inte heller smartphones på samma sätt som i Sverige utan man har kvar gamla iPods eller läser böcker. Då pratar vi vanliga pocketböcker. Har sett någon som använt en kindle men det har varit mer undantaget än vanligt. Rätt intressant om man ser Storbritannien som ett ledande land inom IT så tycker jag nog att vi har det mycket bättre i Sverige.

Detta gör så klart inte att man tycker sämre om London. Man tycker om London för att London är London. Men ibland är det skönt att värdesätta det man har och inte alltid klaga på allt man inte har.

3 svar på ”London, baby!”

  1. Daniel Zackrisson skriver:

    Så sant, vi har det riktigt bra i Svea Rike! #skaslutaklagapåspringmobil

  2. @Daniel Jag med… skall också sluta #skaslutaklagapåspringmobil 🙂

  3. Nej, nej sluta för guds skull inte klaga på Spring mobil utan byt istället till Telia 😉
    /inteallspartisk

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.