Mitt paket från USA

Jag älskar och shoppa på internet, speciellt gillar jag eBay. De har oftast saker som inte finns i vanliga affärer i Sverige samt att de har bra priser. Utmaningen är såklart att känna sig säker på att få sina produkter. Jag köpte ett Hello Kitty våffeljärn, enda problemet var att säljaren bara skickade inom USA. Fick tips av en arbetskollega om en tjänst Shipito, där man får en egen leveransadress i USA som sedan i sin tur skickar vidare till Sverige. Det kostar 8,5 dollar att anmäla sig men då får man också en leveransavgift från dem i detta. Eftersom mitt paket var tungt så fick jag betala lite extra och detta gjorde jag via Paypal. Man kan även betala med kort. Här är min unika amerikanska adress.

Suzanne Fors
c/o Eastbiz Corp. ?
4310 W. 190th St.
Suite # 66363
Torrance, CA 90504
USA

Så fort man får ett trackingnummer från säljaren så kan man lägga in det så att Shipito enklare kan sortera detta som mitt paket.

Så fort paketet inkommer så får man även bilder på det så att man ser att det verkligen har kommit fram. Känns riktigt bra vill jag säga.

Det intressanta är även hur lång tid det tog för mig att få paketet. Jag har skrivit om detta tidigare när ett paket skulle skeppas från Frankrike till Sverige, nu har jag gjort samma sak med detta paket från USA och USPS till Sverige. Även denna gång är det den längsta tiden inom Sverige. I USA tog tiden bara 24 timmar och 45 minuter, redan mellan USA och Sverige var på 8 timmar och 53 minuter – sedan tog det 124 timmar och 22 minuter – det är 5 dagar 4 timmar och  22 minuter. Även om man tar bort helgen på två arbetsdagar -48 timmar så är det fortfarande klart mycket mer tid. Skillnaden från förra paketet och detta är att det förra kom levererat till mitt jobb, detta paket får jag hämta ut på postombud.

E-handel har verkligen en utmaning. Nu om någonsin borde Posten, Bring, UPS, DHL stå på tårna och erbjuda bra leveranstjänster, monopolet är ju borta och det är fritt fram för att tjäna pengar. Köper man på internet vill man få paketet på en gång. Drömmen vore att kunna få det inom Sverige på 24 timmar. Detta är inte omöjligt, inte alls.

Ett svar på ”Mitt paket från USA”

  1. Det är ju bra att du kan lösa posthanteringen bättre än posten.

    Om man kollar på dagarna så skedde tullhanteringen på torsdagen runt kl 16, rimligtvis var det försent då för att skicka det vidare så därför hanterades det på fredagen och på måndagen var det ju framme?

    Det är väl utmärkt?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.