Oförlåtligt SJ!

Kommer till jobbet och möts av en nyhet som förvandlar mitt humör från glatt till frustrerande. Nerikes Allehanda m.fl har redan börjat skriva om det, att igår kväll åkte två systrar från Örebro till Göteborg. Systrarna var 22 samt 11 år och den äldre systern hade biljetterna och gick på toaletten. Den yngre systern kunde då inte uppvisa biljett och blir avslängd från tåget i Kumla och är nu helt försvunnen. Helt ofattbart! Jag fattar inte ens hur man ens kan tänka tanken att slänga av en sådan ung person? Har inte vi vuxna något ansvar alls längre? Detta är inte något man bara kan beklaga sig ifrån med massa ursäkter. Detta är allvarligt. Visa handling, visa att ni är ett företag som man kan ha förtroende för och vill vara stolt kund hos. Just nu bevisar ni bara motsatsen.

Journalisten Andreas Nilsson bevittnade i våras en händelse där en flicka blev påkörd av ett tåg i Stockholm, ni kan läsa mer om detta här. Samma sak där, SJ tar inte sitt ansvar. För mig är det ok att fela, vi är människor, men vi måste också lära oss att ta ansvar och våga stå för det som vi gör fel. Att försöka dölja och komma med lögner gagnar ingen!

Jag hoppas verkligen man hittar flickan och att framför allt SJ tar ansvar!

Läs mer om detta
Nerikes Allehanda
Dagen
DN
Aftonbladet

2 svar på ”Oförlåtligt SJ!”

  1. Tack för omnämnande!
    Storyn med 11-åringen är helt sic. Man kan inte låta bli att fundera över om det är samma konduktör.

  2. Tack själv Andreas och grattis till nya jobbet! Nej man kan verkligen undra. Det som är intressant när hur SJ säger att de har brustit i sina rutiner. Hur kan det bli en rutin i att slänga av barn från tåg?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.