Jag känner mig naken

Jag vet inte hur jag skall börja. Allt känns så konstigt, nästan för konstigt för att vara sant. Man glömmer så lätt bort vad som är viktigt i livet. Igår blev jag av med min väska, i den fanns nästan hela mitt liv, med plånbok och allt. Jag har inte kunnat sova något alls så klart utan har funderat på vad var det som egentligen hände, vilka kort skall spärras, vad hade jag i min väska. Vilka måste jag ta kontakt med osv. Sedan inser jag hur naken jag känner mig. Hur den kränkt jag känner mig med vetskapen om att någon annan har tagit mina saker, använder min mobiltelefon, min iPad osv. Jag har bytt lösenord på det mesta så jag hoppas klara mig men det är just det att någon kan ta sig in i mitt liv. Det skrämmer mig lite.

Man brukar säga att det alltid är lätt och vara efterklok och visst är det så, då menar jag just på hur man skall säkerställa sig själv och sina tekniska prylar. Hädan efter säger jag kommer jag att alltid ha tangentlås på mina tekniska prylar. Jag kommer också ha en lista med alla min kort så jag vet vart jag skall ringa och spärra samt beställa nya kort. Jag kommer också vara extra noga med vad jag har med mig så att allt aldrig kommer finnas på samma ställe. Något har jag lärt mig. En annan sak till: Allt händer när man minst anar det.

Om den person som har tagit mina saker läser detta. Snälla låt mitt privatliv vara i fred. Radera allt, rensa allt i min telefon, låt mig få känna mig trygg. Ni har ju ändå tagit det ni vill ha, det vill säga nått ni vill sälja. Sälj det då, men som sagt låt mig få vara i fred. Nu får jag fortsätta och slåss med försäkringsbolag och allt annat tjafs för att få tillbaka mitt liv igen.

P.s Vill tacka Nordea för underbar service!! Tack för att ni har dygnet runt bemanning. Känns tryggt och bra. Vill även skänka ett tack till Telenor som också jobbar dygnet runt med hjälp att spärra mitt abonnemang och mobil. Ojojoj höll på att glömma och tacka Anna för all hjälp och tålamod i går kväll, stort tack så klart! D.s

5 svar på ”Jag känner mig naken”

 1. Tråkigt att höra om att du blivit bestulen. Efter ett inbrott jag hade bestämde jag mig för att lägga mitt liv online. Hellre får någon titta på foton om de knäcker koden till Picasa än att de bara försvinner.

  Kort etc finns det stopservice för som för mig funkar bra. Ett samtal för att spärra allt, även från utlandet. Via Amex kan man få det gratis annars kostar det någon hundralapp.

  Tangentlås är en bra idé. Jag ska omgående lägga in det på telefonen också, inte bara paddan. Där har jag varit slarvig.

 2. Nej, så tråkigt! Och ALLT också! Det var inte kul att höra… =o( STOR kram på dig vännen!

 3. Tack snälla ni. Känns skönt och ha stöd från er. Ja tips som bara den se till o lås allt så ingen kommer åt era saker.

 4. Linnéa Sjölund skriver:

  Hej Suzanne,
  Jag vill gärna komma i kontakt med dig.

  Hälsningar
  Linnéa Sjölund
  linnea.sjolund@minimedia.se

 5. @Linnea jag har maila dig 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.