Dags för hemfärd

Nu är det inte många timmar kvar innan jag skall bege mig hem igen från ett härligt Gotland. I förrgår började det snöa… det var lite mysigt och se hur flingorna dalade ner istället för allt regn som har kommit den sista tiden. Kan säga att det har inte varit många dagar där det inte har regnat i november där jag har varit. Det gör inget, jag har ju ändå varit inne och skrivit och tagit det lugnt.

Jag har hunnit skriva en hel del även om det aldrig finns tillräckligt med tid. Jag prioriterade att sova och ta det lugnt, vilket jag kände att jag verkligen behövde. Har fått jobba en del, mycket mer än jag hade räknat med vilket också har gjort det svårare att komma in i skrivandet.

När jag skriver går jag in i en annan värld. Min värld som jag kan styra och hantera. Jag ser allt jag skriver framför mig som en film, som jag kan hantera genom att spola fram och tillbaka, hur många gånger som helst. Sedan är det känslomässigt jobbigt att gå igenom samma saker flera gånger. Men det är väl det som gör att berättelsen känns levande antar jag.

Målet är att jag skall i mellandagarna lämna ut boken för korrigering. Sedan blir det att till våren ta steget till publicering. Har inte bestämt mig än ifall jag skall försöka publicera den själv eller om jag skall försöka få hjälp av ett bokförlag. Det blir vårens huvudbry.

Imorgon bitt kl. 5 kommer jag packa klart min bil och åka mot Visby, då färjan går kl 7.05. Har redan börjat städa ur huset så att det skall bli fint och rent. Har lämnat soporna borta i Slite och kommer vara klar med allt till kl 19. Då tänkte jag lägga mig framför tvn och bara slappa tills det är dags och lassa in allt i bilen.

Känns konstig att man har varit borta i fyra veckor. Det har gått alldeles för fort. Alldeles för fort till och med. Jag har insett att jag gillar verkligen att få vara ensam, få fundera och tänka i lugn och ro. Kan verkligen rekommendera en resa som detta. En riktigt lisa för själen.

På måndag börjar vardagen igen med massa jobb!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.