WP Night – En kväll full med WordPress

Igår träffades 100 wordpressgeeks i .SE lokaler på Ringvägen. Förväntningarna var stora denna kväll, vi skulle ju får vara med om så många bra saker på en och samma kväll.
Rolig anekdot: Therese Göterheim och Carina Nydén är grundare till WPGirls och fick en förfrågan via Binero om att en amerikan vid namn Matt Mullenweg som skulle vilja vara med och köra en presentation på en WPGirl event. Roligast i detta är att varken Therese eller Carina visste vem detta var, de var så glada över att någon ville prata för deras WPGirls. När det sedan fick vetskap om att detta är grundaren av WordPress så insåg de hur stort detta var.

Tillbaka till kvällen så fick vi ett bra program med information och tips om hur vi skulle kunna göra det enklare för oss som jobbar i WordPress.
Jessica Björkäng pratade lite om hur man kan använda WordPress samt WordPress MU som företag.
Anna Johansson om hur enkelt det kan vara att med WordPress skapa sig en egen liten wepshop.
Thord Danel Hedengren om alla möjligheter som finns med WordPress. Han menar att det finns inte en sajt man inte kan bygga med WordPress. Han har även släppt bokem Smashing WordPress som jag starkt kan rekommendera.
Matt Mullenweg som via länk i USA berättade lite om vad han tyckte är viktigt med WordPress.org samt WordPress.com. Bästa liknelsen var: Om WordPress.com är som en lägenhet, alla kan flytta in i den och bo och kan inreda lite hur som helst. Medan WordPress.org är som ett hus som man kan modifiera i all oändlighet om man vill.
Vi fick även veta att WordPress 3.0 kommer i april. Sedan svarade Matt på frågor som kom från publiken samt från twitter.
Sist men inte minst så pratade Erik Pettersson om lite tips om plugins.

Stort tack för en underbar kväll. För er som inte var med så passa på och se detta i efterhand.

Andra som har bloggat om detta är bl.a Therese Mannheimer

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.