Melodifestivalen 2009 – Malmö

Ja, vad skall man säga? Jag hejade så klart på Agnes och på forne Fame-Factory vinnaren Johan Becker, Star Pilot. Hur skall jag motivera detta? Agnes för att jag gillar hennes röst och hennes typ av discomusik, Star pilot för att det är en danslåt som är fruktansvärt lik den gammal hiten: Waiting for a star to fall av Boy meets Girl. Folk tycker det är låtstöld men jag tycker att det finns det många som är. Titta bara på Lyssna till ditt hjärta, det var ju lika mycket en ABBA låt, eller låten Marionett med gruppen Ritz som var väldigt lik Ted Gärdestads Satellit. Reglerna är ju tydliga så eftersom dessa kvalificerar sig så kan man ju rösta på.

Min förvåning är Malena Ernmans La Voix som är en låt som växer till sig. Ju mer man lyssnar på den desto mer gillar man den.  Sarah Dawn Finer hade en fin låt, men den kom inte riktigt fram så tyvärr så kommer den nog inte bli den som går vidare från andra chansen. Nästa vecka blir spännande: Jag kommer vara partisk på en plats, men en plats finns kvar skall lyssna in mig och återkomma vilka jag tror på 🙂

Nu är det vasalopp som gäller!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.