Jag börjar nog bli gammal eller så är det så att jag bara börjar uppskatta saker som public service. Jag är född på 70-talet  på den tiden fanns bara två kanaler så public service var det enda som fanns. Då uppskattade jag inte alls det som jag gör idag. Då var jag överlycklig när MTV kom och man kunde kolla på musik dygnet runt. Jag kände verkligen att jag levde precis som Sarah Jessica Parker i Girls Just Want To Have Fun när hon dansade till Dance-TV. Jag vet att jag älskade att sova hos min dåvarande pojkvän på söndagar för han hade kabeltv och jag kunde kolla på Glamour hela söndagsmorgonen. Dagssåpor var ju helt nytt då, nått man aldrig hade sett innan. Det mest liknande var ju Dallas, Dynastin och Falcon Crest.

Men vad är det som gör att jag nu bara känner för public service? Jo, tittar man på vilka som leder utvecklingen av multimediatjänster så är det pubic service. De har en jättebra tjänst i playprima, som funkar både på PC och Mac. De har när det gäller radio tänkt integrerat och ger oss lyssnare chansen att välja själv hur och när vi vill lyssna. Antigen via traditionell radio, via webb eller via podcast. Man kan till och med ladda ner programmen och lyssna hur mycket som helst.

Var kan man göra det på en kommersiell radio eller tvkanal? Till och med TV4 som verkligen försöker är långt efter. De har inte utvecklat så att man kolla på det via Mac. Även om TV4 Anytime är bra så är den så begränsad. Jag vet heller inte någon radiokanal som har den service som SR. Jag gillar program som Så skall det låta, På spåret, Melodifestivalen, Mia & Klara och alla filmer som de producenter till. Jag kanske börjar bli gammal? Men jag tror mer att det handlar om att man orkar inte med allt brus längre utan man uppskattar kvalitetsprogram utan en massa reklam.

Så jag kan stolt säga att jag har betalat min tv-licens sedan jag flyttade hemifrån när jag var arton år och jag gör det gärna om jag får ta del av denna utveckling. Enda är väl att jag skulle kunna tänka mig få det på skatten. Men jag är klart nöjd och säger gärna att jag älskar public service!