? Recept: Vit Chokladmousse

Detta är det godaste receptet jag har på Vit Chokladmousse.
Tips är att göra den kvällen innan.

4-6 port
150 gr Vit Blockchoklad
1 ägg
2 st äggulor
2 st äggvitor
3 dl vispgrädde

Hacka blockchokladen i små bitar. Lägg dem sedan i en lite skål eller djuptallrik. Ställ detta sedan i en kastrull med sjudande vatten. Viktigt är att det inte kommer massa vattenånga i chokladen för då finns det risk att den blir grynig. Smält all blockchoklad. Tillsätt det hela ägget, rör om, tillsätt sedan ägggulorna en och en, rör om.
Vispa äggvitorna till vitt hårt skum. Vispa grädden. Vänd mer äggvitorna i chokladsmeten. Vänd till sist ner den vispade grädden. Lägg upp det i portionsskålar och ställ det i kylen. Servera moussen med en liten klick grädde.
Tips där brukar jag hälla i lite kakao i grädden så den blir brun, då moussen är vit. Sedan river jag över med lite mörk blockchoklad på ovansidan.

Hoppas det kommer att smaka! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.