Hur förberedd är du inför valet i höst?

Jag har något att bekänna. Jag har röstat varje år sedan jag fyllde 18 och när jag räknar efter är detta mitt åttonde val. Alla gångerna jag röstat på det jag tror är rätt för mig och för Sverige. Men samtidigt måste jag erkänna att de flesta valen har jag varit rätt passiv och inte orkat bry mig. Jag har tyckt att politiken är trist och helt ointressant och framför allt har mitt förtroende för politiker sjunkit så lågt att det knappt existerar överhuvudtaget.

Johan ”Matgeek” Hedberg är ett geni
Det var för ett par dagar sedan när jag satt och tubade som jag hittade Johans serie ”Nu snackar vi politik”. En snygg och enkel produktion och där Johan har sköna samtal med politikerna när de lagar mat tillsammans. Känslan är att han får komma dem nära och de pratar om politik, utan att det känns konstgjort utan snarare tvärtom helt naturligt. Där alla politikerna får utrymme och berätta vad de tror på och varför.

Detta blev startskottet för mig. Jag inser att jag precis som alla andra måste dra mitt strå till stacken och är ansvarig för att ta reda på ifall de partier som jag röstar på är de rätta för mig och för det jag tror på. Men för att veta det måste jag ju göra en grundlig undersökning. Håller sig partierna till sina partiprogram, eller är det så att det skiljer sig mer än vad jag tror? Är personval det enda som räknas idag? Ju mer jag tänker på detta desto fler frågor ställer jag mig själv. Oavsett inser jag att jag måste börja nu ifall jag ska hinna innan det är dags för att rösta.

I år ska jag ta reda på följande:

  • Vilka frågor är viktiga för mig?
  • Vilka partier kommer arbeta för de frågor som jag tycker är viktiga?
  • Hur ser deras lösningar ut?
  • Hur ser partierna på framtiden för Sverige?

Är det något annat ni tycker jag bör tänka på?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.