Vilken körupplevelse, Vox Trientalis!

I lördags var jag hemma i Karlskoga för en återträff med min gamla kör Vox Trientalis. Jag började sjunga i barnkör redan i årskurs 2 på Karlskoga Musikskola (det som idag är Karlskoga Kulturskola). När jag började i årskurs 4 började jag i Flickkör I och fick då Ulla-Lena Thodahl Lindgren som körledare. 1986 började jag i Flickkör II som sedan blev Vox Trientalis. Jag flyttade från Karlskoga och slutade i kören 1991 och har inte sjungit i den sedan dess. Det är med andra ord 26 år sedan jag sjöng med dessa tjejer sist.

När jag klev in i huset som jag mer eller mindre bodde i så kunde jag andas samma känsla som jag hade under 80-talet.

Vi var en kör som reste varje år och som deltog i körtävlingar.

Vi var på vänortsbesök både till Norge och Finland.

Jag vet inte hur många luciatåg vi gick men många var det……

Vi åkte även till en stor Musikfestival i Strassbourg, Frankrike 1989.

Saker jag inte visste var att vi hade genom Musikskolan fått ledigt för att få vara luciatåg för Radio Örebro och för Lasarettet.

Vi är många som har delat flera års körår tillsammans. Att träffas som vi gjorde i lördags, öva ett par timmar för att sedan göra en spontankonsert med 10 låtar är inte alls illa. Detta är ett minne jag kommer kunna leva på länge!

Nedan kan ni lyssna på hur vi lät i lördags.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.