Alla borde ha ett digitalt ICE-kort

Jag ska snart ut och resa och som rätt nybliven diabetiker inser jag att det är viktigt att andra kan hålla koll på mig om jag blir dålig.

Jag skapade då ett eget medicinskt id-kort, eller digitalt ICE-kort som jag har i min plånbok. Tänkte att det kanske är någon annan som vill göra likadant så därför delar jag med mig med mitt tips på hur man kan göra.

Först skapade jag en sida i Dropbox showcase. (Showcase är en ny funktion för dig som använder dropbox). Annars kan du använda vilken sida som helst, du ska bara ha en URL till den sidan som du har informationen på. Så här ser min sida ut.

Sedan skapade jag en QR kod till denna sida via en QR kod generator sida. Om du registrerar dig kan du lägga till en logga i QR koden. Jag har gjort en bild son du kan använda dig av:

Om du inte vill registrera dig så kan du ändå ladda ner din egen QR kod. Bara att då kan du inte ha loggan med.

Så här ser mitt kort ut:

 

Om du har Photoshop kan du ändra i detta och lägga till din personliga QR-kod och ta bort ifall du inte är diabetiker.
Här finns .psd filen för nedladdning. Det jag gjorde sedan var att skriva ut detta och laminera det.

Lycka till!

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.