Plastpåsar – kvalitet eller kvantitet?

Idag ska vi prata om plastpåsar. Detta är något som jag har funderat över väldigt länge. När jag var tonåring jobbade jag i kassan på ICA då kostade en plastpåse 50 öre och en papperspåse 1 kr styck. Detta är som sagt väldigt länge sedan så att priset har gått upp är inte alls konstigt. Helt logiskt. Detta handlar mer om vad det är man betalar för och mitt tänkande kring hur företag tänker när de tar fram sina påsar.


Lidl
 har en stabil och bra påse som sällan har några hål eller går sönder. Har försökt hitta på deras hållbarhetssida om påsen är miljöanpassad eller inte men hittar inget kring det. Men som sagt påsen är av bra kvalitet och jag kan använda den flera gånger till annat. Praktiskt med andra ord.

Mathem har inte heller på sin hemsida någon information kring sina påsar men de har också tjockare plast vilket gör att man uppmuntras till att kunna använda den igen.

Hemköp har på sin hemsida kring sin miljöpåse. Men det är inte den påsen som jag köper i min lokala Hemköp i Trollbäcken. Det är denna tunna röda påse som kostar 2,50 kr. Den går sönder nästan bara när man ser på den. Så tunn är den. Här har man valt att köpa in en billigare påse samtidigt som man slår sig på brösten om att man har en fin miljöpåse. Bra att den finns men då måste det förankras att det är den man använder i de olika butikerna också. Tar man fram en sådan policy så ska heller inte valet finnas för kunderna om man ska välja en annan plastpåse eller inte. Då ska det vara miljöpåsen som gäller.

Vad tänker ni kring detta med plastpåsar? Brukar ni tänka på vilka påsar ni köper eller inte? Jag kommer framöver inte köpa dessa röda påsar. De går ju ändå sönder. Kan göra något annat för dessa 2,50.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.