Lider du av kunskapstörst?

Trots att jag slutade skolan för hur länge sedan har det alltid funnits ett behov av att få lära mig mer. I grundskolan hade jag svårt för inlärning via böcker. Allt som sades på lektionerna lärde jag mig lätt. Ändå läste jag massor av böcker på fritiden, så läsandet var inget jag tyckte egentligen var jobbigt. Det var först när jag började läsa på universitetet som jag började förstå att jag läste för fort. Att jag läste inte allt utan hoppade över en del meningar och skapade mig en förutfattad bild av det jag läste. Jag fick alltså börja om med läsförståelse och försöka hitta en studieteknik som passade mig.

Jag skrev av alla mina kursböcker, ritade och hade hur många färgpennor som helst för att hitta en metod som gjorde att jag kom i håg det jag hade läst samt förstått vad det betydde. Kanske inte gjorde det lättare att det mesta jag läste vara på andra språk än svenskan – men skam den som ger sig.

Som vuxen har jag försökt att fortsätta lära mig mer och just nu går jag en kurs där jag lär mig grundläggande om katter. Pawpeds har en bra utbildning i tre steg och mitt mål är att försöka gå alla tre en vacker dag, men just nu är det sex veckor med kurs 1 som gäller. Kanske inte den bästa tiden i mitt liv då jag har fullt med jobb, två kullar kattungar och en bloggutmaning samtidigt. Men den är kul och jag känner att jag lär mig massor. Kunskap är också något som kan tillfredställa en drivkraft.

En annan utbildning jag kan rekommendera för er som jobbar med digital marknadsföring är Digitalakademins onlinekurser. Det är en bra grundutbildning som jag tycker alla bör gå som jobbar med något inom digital marknadsföring och försäljning.

Nyfiken på att lära dig koda lite hemsidor? Kan starkt rekommendera Codecademy som på ett enkelt och lekfullt sätt lär det grunderna.

Sist men inte minst, ni har väl inte missat Moderskeppet? Perfekt om du vill lära dig mer om bildhantering och digital kreativitet.

Alltid finns det något roligt och lära sig. Kunskap kan vi aldrig få för mycket av…..

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.