Hur blir man källkritisk?

Jag har funderat på hur jag ska kunna bli mer källkritisk och hittade lite olika tips. Skolverket har en guide som är ok, lite tråkig och inte direkt inspirerande men den funkar. Wikipedia har också mycket med bra information kring hur och vad man bör tänka på. IIS (Internetstiftelsen i Sverige) har en jättebra guide i källkritik på internet.

Oavsett så bör alla läsa igenom dem och fundera med på vad som är en trovärdig källa eller inte. Även allt kring de gamla grekerna bär granskas…. vem vet vad som egentligen är sant eller inte. Oavsett så är det tycker jag vår skyldighet att ändå försöka att vara mer källkritiska. Vi är ju inte mer än människor, med andra ord inte ofelbara. Eller vad tycker ni?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.